Tăncăbești, un magnet pentru pescarii competitivi

Home « Pescuit « Lacuri

Intrăm în competiția pescarilor cu experiență și ne avântăm spre una dintre cele mai vânate lacuri de pescuit din zona Bucureștiului: Tăncăbești! Este locul în care se strâng laolaltă cei mai experimentați pescari, nu de dragul de a-și umple desaja cu multe kilograme de pește, ci de dragul competiției. Este una dintre lacurile din jurul Capitalei cu o suprafață de 30 hectare și o adâncime maximă de 6 metri! Apa este înconjurată se stuf și salcie, iar capturile de crap sunt eliberate. În plus, aici poți mânui undița doar dacă ai experiență... cu cârligul.

Nu este o glumă, ci legea spune că în Lacul Tăncăbești, crapii prinși se eliberează, iar decroșarea cârligului, mânuirea peștelui și eliberarea lui se face doar după reguli stricte, știute de pescarii cu experiență. Scopul: recreerea, distracția pescuitului competitiv și, în primul rând, construirea unui viiutor pescuitului sportiv din România!

Amenajare după norme occidentale

Este prima baldă de lângă București care se bucură de reguli corește și o amenajare realizată parcă după regulile occidentale. Are cale de acces asfaltată, deține toalete, trei pontoane, două loje acoperite cu stuf și coșuri pentru gunoi. Pătrarea curățeniei de ține cu strictețe, întrucât amenzile sunt destul de usturătoare. Există taxă de intrare zilnică, dar și posibilitatea de a-și face abonament, în funcție de perioada și bugetul alocat unei astfel de distracții. Aici se pot prinde pești precum somn, crap, știucă sau șalău, iar pescuitul este o adevărată relaxare, alături de profesioniști sau amatori cu adevărat pasionați.

Și cum amenajarea este una civilizată, iar regulile sunt un must, de la care nu face nimeni excepție, Tăncăbeștiul este unul dintre puținele lacuri de lângă București în care se desfășoară competiții de pescuit. Printre ele se regăsesc câteva foarte cunoscute precum Crapmania și „Festivalul de boilies”, „Cupa Tâncăbești la răpitori” și „Cupa Tâncăbești la somn”. Ce-i drept, intrarea nu este foarte ieftină, dar am putea spune că se merită ținând cont de condițiile oferite și de popularitatea lacului în rândul pescarilor cu experiență.

Prețuri, abonamente și promoții

Și că tot veni vorba de prețuri, în luna aprilie am decoperit o promoție avantajoasă: 500 € + TVA pentru pescarii de competiție și 700 € + TVA pentru cei care nu participa la competiții. În rest, prețurile pentru 2013, intrarea pe Tăncăbești 1 este de 70 Ron / 12 ore + 1 insotitor care nu pescuiește (de la Dinamo până la Avicola 3), iar pentru pontoane, de la Avicola 2 pana la Planet, taxa este de 100 Ron / 12 ore + 1 insotitor care nu pescuieste. 50 Ron – Plantatul, închiriat barcă și saltea de recepție – 50 ron fiecare. Cât despre Tăncăbești 2, intrarea pe standurile de pescuit de pe malul cu restaurantul taxa este de 80 Ron / 12 ore + 1 insotitor care nu pescuieste (5 kg de pește reținut), iar pe standurile de pescuit de pe malul opus, digul și lojele, taxa este 100 Ron/12 ore + 1 insotitor care nu pescuieste (6 kg pește reținut).

Gina Rotaru

Foto: www.crapmania.ro

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement