Pescuit sportiv în Lacul Herăstrău

Home « Pescuit « Lacuri

De la vaporaș... direct la undițe! Soarele a ieșit, temperaturile au crescut simțitor, iar peștii au început să zburde de-a lungul malurilor! Semn că se apropie deschiderea sezonului de pescuit pe Lacul Herăstrău! Chiar dacă suntem nerăbdători, autoritățile continuă să ne țină pe jar, anunțând deschiderea sezonului abia în luna iunie, prima lună de vară! Este momentul în care Parcul Herăstrău devine supra-aglomerat atât de pescari amatori cât și de cei cu experiență! Sezonul de pescuit sportiv din Herăstrău este în perioada 1 iunie – 31 decembrie, iar autoritățile au un loc special amenajat unde se poate desfășura activitatea!

Așadar, fii cu mare grijă unde anume îți arunci lanseta, pentru a nu te alege cu o amendă, care să îți strice toată buna dispoziție. Beneficiul major al pescuitului pe Lacul Herăstrău? Posibilitatea de a veni și petrece o zi relaxantă cu întreaga familie, indiferent de pasiuni. În timp ce copii se pot distra în parcurile special amenajate, pescarii se bucură de o sesiune competițională de pescuit între începători și experimentați. O sesiune distractivă, pe care o poți prelungi pe întreaga zi!

Locație și specii!

Pescuitul este înyterzis în marea majoritate a zonelor din Parcul Herăstrău. Doar în această perioadă autoritățile permit pescuitul sportiv doar la mal, de la stăviar până în dreptul insulei Trandafirilor. Cantitatea maximă permisă de pește la terminarea partidei de pescuit este de cinci kilograme, iar sediul administrativ al organizaței de pescuit sportiv pe Lacul Herăstrău se află la Terasa Zefir, aflată pe malul lacului Herăstrău, imediat lângă restaurantul Isoletta. Pescuitul este permis de la răsărit până la apusul soarelui. Cât despre speciile existente în lacul Herăstrău, care se pot agâța de acele lansetelor, se regăsesc crapul și carasul.

Specii care ajung să cântărească între 600 de grame și patru kilograme. În această perioadă poți veni la pescuit cu maximum patru scule de pescuit și o undiță, iar tehnica de pescuit este forac cu două ace. Autoritățile Lacului Herăstrău semnalează că este interzis să se dea la „bombă”.Taxa de participare la pescuitul sportiv în lacul Herăstrău este de 50 ron pe zi de persoană. Mul sua puțin, voi vă faceți socotelile în funcție de admisii, transport și cantitatea de pește care poate fi reținută în urma unei astfel de distracții! Așadar, pregătiți-vă pentru un sezon de pescuit intens, pentru că vara aceasta nu doar pe lacul Herăstrău poți avea parte de pescuit sportiv, ci și pe o mulțime de bălți din împrejurimile Bucureștiului. Cântăriți-le cu atenție și vedeți care vă convin mai tare!

Gina Rotaru

Foto: www.balti.ro

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement