Pescuit sportiv în Delta Dunării

Home « Pescuit « Lacuri

Startul s-a dat la începutul primăverii, iar acum continuarea o facem prin excursii turistice de pescuit sportiv! Și ne-am ales ca destinație Delta Dunării! Una dintre zonele populare printre pescarii cu experiență, care nu ratează niciun sezon de pescuit în Delta Dunării. Dacă te afli printre pasionați sau, pur și simplu, îți plac plimbările pe apă și te relaxezi pescuit, Delta Dunării are o mulțime de oferte care mai de care mai atractive! Atât din perspectiva prețului,a cazării, cât și a peisajului. Unde avem parte de mini excursii de pescuit sportiv în timpul unei vacanțe în Delta Dunării?

În ultimii ani au apărut câteva resorturi de lux în Deltă, care oferă toate facilitățile unui hotel de 5 stele de peste hotare, plus peisajul mirific al vegetației naturale. Pe lângă acestea, există resorturi rustice, medite să-și atragă turiștii într-o lume cu totul diferită, o lume mai apropiată de natură. Aceste oferă pe lângă bucate tradiționale și excursii în Delta Dunării și excursii organizate în Deltă, pescuit sportiv sau vânătoare!

Turism pescăresc

Aanual, pescarii experimentați se adună pe apele Deltei Dunării încă de la începutul primăverii! Există zone destinate pescuitului sportiv, dar și zone pentru pescuitul sportiv recreativ, organizat de diferite firme. Dacă, însă, nu te regăsești în niciuna dintre aceste categorii, poți opta pentru un pachet turistic întreg când alegi cazarea. Marea majoritate a resorturilor oferă și astfel de facilități. În plus, beneficiază de pescari profesionști care te pot plimba prin cele mai nebănuite locuri din Delta Dunării.

Transportul prin deltă se realizează prin închirierea de ambarcațiuni de la firme specializate, de obicei știute de angajații și patronii localurilor. Există o paletă întreagă de ambarcațiuni care pot fi închiriate și chiar achiziționate: de la caiac, canoe și până la șalupe cu motor, pentru care însă ai nevoie de permis de navigație și de înregistrare la Căpităniile de care aparții. De asemenea, pasionații pot opta pentru închirierea ambarcațiunilor în avans, încă de la rezervarea cazării.

Peste 100 de specii de pești

Ce poți prinde și care sunt locurile în care capturile îți sar practic în undiță? Delta Dunării are peste 100 de specii de pești precum crap, somn, avat, platica, știuca, babușca, roșioara, caracuda, morun, nișetru, cega, păstruga. În lacuri pot avea capturi precum labanul, șalăul, știucă, chefalul, bibanul și carasul. hamsiile, sardelele, amurul alb, tiparul, calcanul și sanger se găsesc cel mai adesea la punctele de vărsare în mare. Iar dacă ești amator, trebuie să încerci câte o mini excursie de pescuit pe fiecare dintre brațeleDeltei  Dunării: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe. Aici există câteva locuri renumite printre pescarii cu experiență pentru capturile de crap și somn: Mila 23, Murghiol și Jurilovca. Fir întins!

Gina Rotaru

Foto: sas-richard.blogspot.com

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: Delta Dunarii, pescuit, pescuit Delta Dunarii, pescuit sportiv
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement