Pescuit pe Lacul Periș – taxe și abonamente

Home « Pescuit « Lacuri

Se apropie weekend-ul, iar pescuitul este una dintre cele mai răspândite pasiuni ale românilor. Motiv pentru care am luat la pas lacurile din apropierea Bucureștiului, pentru a vă îndruma către cea mai productivă și relaxantă zonă de pescuit! Și ne-am oprit la Lacul Periș! Verdeață, aer proaspăt și apă curată! Cât despre capturi, se pot agăța în cârlige crap, șalău, știucă și somn.

 

Pescuitul pe Lacul Periș este destinat atât amatorilor, cât și pescarilor cu experiență, zona fiind amenajată cu două porțiuni destinate pescuitului sportiv. Cum se pescuiește și cât costă o zi pe malul lacului Periș? Se permite accesul și pescuitul cu maximum patru unelte de pescuit (lansete), sunt interzise activitățile care îi pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă, dar se pot face grătare în aer liber. Bineînțeles, doar dacă focul nu este direct pe sol. Pescuitul pe timp de zi începe la ora 06.00 și se încheie la ora 18.00, iar pescuitul nocturn se desfășoară doar între orele 18.00 și 06.00. Astfel, toți pescarii care optează pentru Lacul Periș, nu vor fi deranjați și vor putea beneficia de cele mai bune condiții pentru relaxare și prinderea celor mai dolofane capturi.

Pescuit în stilul Catch&Release

Și, cum era de așteptat, în primăvara 2013 proprietarii complexului piscicol și-au așteptat clienții cu noi amenajări. Aceștia au construit două bazine mai mici destinate pescuitului la undiță, care a fost populat cu caras mare. Aici se poate pescui cu două unelte, iar cantitatea rețunută este de maximum patru kilograme de caras. Cât despre taxă... 35 ron pe zi. Stilul de pescuit este Catch&Release, în cazul capturilor de crap care depășesc patru kilograme fiecare. Pescarii sunt obligați să elibereze imediat aceste capturi, în stare vie și fără răni. De asemenea, nu se pot reține nici capturile de știucă, salău, somn, puietul de crap și cteno indiferent de greutate.

Taxe 2013:

Taxele pentru pescuitul în Lacul Periș variază în funcție de numărul de ore și posibilitatea de a rexițe peștele capturat. Conform site-ului oficial al Lacului Periș, puteți opta pentru taxe de 12 sau 24 de ore sau pentru abonamente pentru întregul sezon astfel:

- 100 ron/partida (24h) - Podisor 1 C&R fără a reține peste.
- 60 ron/partida (12h) - Podisor 1 C&R fără a reține peste (NUMAI între orele 06:00 – 18:00).
- 65 ron = 12 ore (pescarul poate pescui și reține maxim 5 kg de pește), Podișor 2- balta mare.
- 110 ron = 24 ore (pescarul poate pescui și reține maxim 8 kg de pește), Podișor 2-balta mare

Abonamente
- Podisor1 300 EUR tot sezonul fără a reține pește.
- Podisor2 300 EUR tot sezonul cu reținerea a 5 kg pește pentru 12 ore și reținerea a 8 kg pentru partidele de 24 de ore. Fir întins!

Gina Rotaru

Foto: rateladezvoltator.ro

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement