Pescuit în Rezervația Delta Dunării 2013

Home « Pescuit « Lacuri

Pescuit sportiv sau recreativ, Delta Dunării este alegerea ideală pentru un weekend sau o vacanță îndelungată. Rezervația Biosferei Delta Dunări este liniștită și destul de atractivă pentru pescarii cu experiență, care practică tehnici de specialitate. Pentru accesul în rezervație este nevoie de permis emis de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și taxa pentru permisul de pescuit recreativ/sportiv. Un permis care, odată obținut, poate fi utilizat pe întregul an pentru pescuitul în Rezervația Deltei Dunării.

Taxa pentru permisul de pescuit recreativ/sportiv în rezervație este: 30 lei persoană/an; 10 lei elevi și studenți/an; 10 lei persoane cu handicap ușor și mediu/an; gratuit persoane cu handicap grav/an; gratuit pensionari și veterani de război/an. Încasarea tarifelor pentru eliberarea permisului de pescuit recreativ/ sportiv pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării se face la sediul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării cîn intervalul: Luni – Vineri: 08.00 – 16.00, scrie info-delta. În cadrul permisului de pescuit vor fi notate data obținerii lui, datele personale ale pescarului, o serie și un număr emis de autoritatea competentă a instituției din Rezervația Deltei Dunării.

Locuri pescuit în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Odată cu obținerea permisului, este permis accesul în zone de pescuit pentru care optează marea majoritate a profesioniștilor. Printre acestea se numără:
Brațul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona între km 15-44 și zonele de crutare întrekilometri 16,5-20; 30-43; 50-58; 65-83, cu cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor).
Dunărea Veche de pe brațul Sulina, pe ambele maluri, cu exceptia porțiunii dintre canalul Bogdaproste și canalul Magearu, tot cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor.
Brațul Chilia, pe malul drept, brațul Tataru pe ambele maluri, brațele Babina și Cernofca pe malul stâng (malul drept fiin zona strict protejată).
Lacul Golovița, de-a lungul malului, pe o porțiune de 50 m de la mal, între canalul de acces la cherhanaua Jurilovca ți canalul de legatură între lacurile Ceamurlia și Golovița.
Canalul Gura Portiței, până la zona strict protejată, pe ambele maluri și Canalul 2, între lacurile Razim și Sinoie, pe malul vestic.
Lacul Istria, de-a lungul malului, pe o lățime de 50 m de la mal,între gura de intrare în lacul Sinoie și intersecția cu șoseaua, pe malul estic.
Lacul Tuzla, de-a lungul malului, pe o lățime de 50 m de la mal, în zona delimitată de 1 km de o parte și de alta a gurii de vărsare a gârlei.
Lacurile Nuntași și Istria, pe o lățime de 50 m de la mal
Lacurile Casla, Somova, Parches, Telincea și gârla Somova-Parcheș, Canalul Enisala pe ambele maluri
Canalele Pardinel, Iacubova, Batac, Gotca, Ceamurlia și Ocolitor Pardin, dar și Canalele Pardina și Iacub, din amenajarea agricola Pardina, pe ambele maluri. Zone pentru care optează pescarii cu experiență și de care te poți bucura de oază de liniște și relaxare. Fir întins!

Gina R.

Foto: www.dur.ac.uk

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement