Pescuit de weekend în București

Home « Pescuit « Lacuri

Escapadă la pescuit în weekend? Cam greu pentru locuitorii Capitalei! Însă nu imposibil! Cum sfârșitul de săptămână ne bate la ușă, iar meteorologii au anunțat temperaturi plăcute, ne-am gândit să dăm o raită la pescuit în weekend, în București. Am început să căutăm lacruri din București sau din apropierea Bucureștiului, unde se poate pescui fără probleme! Iar dacă nu ești pretențios la captură, și tinzi mai mult spre o porție zdravănă de distracție și relaxare, atunci clar va fi o ieșire îmbucurătoare pentru toată familie. Și, cine știe, poate și o ocazie pentru picnic?

Ei, asta o decideți voi! Noi ne oprim la câteva îndrumări către bălțile și lacurile din București, unde să vă puteți bucura de calitatea cătorva ore bune de pescuit în weekend, cu aer curat și fără gălăgie. Tocmai de aceea, vom ocoli celebrul Parc Herăstrău!

Pescuit în Lacul Grivița

Este o zonă destul de aglomerată, perfectă pentru o partidă de pescuit în weekend alături de familie. Lacul Grivița se află între lacul Străulești și Lacul Băneasa și se poate ajunge la el atât cu mașina personală cât și cu autobuzul 205. De pe Șoseaua Straulesti se face dreapta pe lângă benzinaria Lukoil sau pe la stăvilar, în apropiere de Facultatea Biotera. Apoi o poți lua prin cartierul Vatra Nouă, unde sunt blocuri noi. Poți intra cu maximum cinci undițe, iar cantitatea de pește reținută este de 5 kilograme. Poți prinde caras, crap, roșioară și biban. Dacă vrei, poți rămâne și peste noapte.

Pescuit în Lacul Băneasa

Se află în spatele Casei Presei Libere și este la fel de aglomerat precum lacul Grivița. Intrarea principală este pe Alea Mateloților, situată pe Șoseaua București – Ploiești. Poți ajunge cu mașina personală sau cu autobuzele 205 sau 112. Poți veni tot cu cinci undițe, cantitatea de pește reținută este tot cinci kilograme, iar ca pești vei găsi caras, crap, rapitori și somn african.

Pescuit în Lacul Morii (Ciurel)

Se află între Cângași și Militari, dar cel mai repede se ajunge din Militari. Se face dreapta la Piața Gorjului, apoi se merge înainte până la lac. Se intră fără taxă, pe bază de permis de pescuit ANPA, și poți prinde pești precum caras, crap, șalău, biban, ten și novac. Transportul se poate face cu mașina personală, cu tramvaiul 41, stația de metrou Crângași sau autobuzele 162, 163, 178.

Pescuit în lacul Văcărești

Ai voie cu șase undițe și se poate pescui nocturn. Nu este atât de aglomerat ca celelalte, însă există mulți care vin cu cortul. Se află la târgul Autovit. O poți lua pe cheiul Dâmboviței sau pe Mihai Bravu. Cu transportul în comun poți ajunge luând autobuzele 102, 135,123 sau124, iar tramvaie: 34 și 15. Este o zonă prielnică relaxării, însă nu foare lăudată privind captura de pește.

Pescuit în Lacul Carol

În buricul târgului, cum ar spune unii. Motiv pentru care, nu poate fi considerată o oază de relaxare. Însă e ideală pentru pescuit în weekend, alături de familie. Programul este de la 9-18:00, iar în baltă sunt pești precum salonta, crap și caras. Ratb: liniile de tramvai 27, 23 și autobuzul 232.

Iar lista poate continua, pentru că, slavă Cerului, are Bucureștiul pește! Noi, însă ne-am oprit la cele mai atractive lacuri de pescuit în weekend, de care să se bucure și familia, poate nu atât de pasionată de pescuit. Însă, stați fără grijă! Revenim și cu o listă de pescuit în weekend în București, cu lacuri special amenajate pentru pasionați!

Gina Rotaru

Foto: nationalgetoutdoorsday.org

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement