Pescuieste pe lacurile din Singapore

Home « Pescuit « Lacuri

Dacă plănuieşti o vacanţă de vis sau un concediu bine meritat, lacurile din Singapore pot fi opţiunea perfectă, mai ales dacă vrei să îmbini şi pasiunea ta pentru pescuit.

Pescuitul în Singapore nu se limitează doar la locaţiile de pe malul mării.
Iată câteva alte locuri unde poţi pescui:

Kezia Toh Straits Times

Se spune că cine se scoală de dimineaţă departe ajunge, iar pentru pescarii avizi, cel mai bun timp pentru a pescui este la lumina zilei.

Cu undiţa şi momeala în mână, cea mai bună captură se poate prinde între orele 5 - 6 dimineaţa sau între orele 17:00 şi 19:00.

"Trebuie să se potrivească timpul cu tipul de peşte pe care doreşti să-l prinzi", declară un localnic de 26 de ani, care s-a dedicat pescuitului în ultimii şapte ani.

 

Pescuitul este un joc de vânătoare care presupune punerea în comun a inteligenţei, puterii şi răbdării. Se porneşte de la planificarea la faţa locului şi stabilirea orei exacte, urmează fiorul din timpul pescuitului, atunci când "mişcă" ceva în undiţă, apoi abordarea şi debarcarea, în cele din urmă, a ceea ce ai prins.

Cu siguranţă nu vei regreta nicio clipă petrecută la pescuit, mai ales că vei fi înconjurat de o comunitate a pescarilor de aproximativ 200.000 de oameni, un număr care a crescut de patru ori în ultimii trei ani, spune domnul Luca Cunico, care conduce o afacere locală de pescuit din zona Kaki.

Pentru cei dornici de-o captură pe cinste, în weekend este momentul prielnic! În principiu, există mai multe tipuri de pescuit disponibile în Singapore, care atrag un număr cât mai mare de turişti şi înfocaţi ai pescuitului.

În orice caz, dacă eşti începător, începe cu o tijă de aproximativ 1,8 m - 2,1 m lungime, care costă în jur de 60 de dolari. O simplă rolă de filare care însoţeşte tija costă aproximativ 30 dolari, la care se adaugă un pachet de cârlige.

În materie de momeli, localnicii te sfătuiesc să apelezi la fâşii de ficat de pui crud sau la insecte, cum ar fi greieri.

Întotdeauna poartă cizme sau încălţăminte non-alunecare. Acestea vor fi la îndemână pentru momentele când va trebui să sari pe neaşteptate în apă. La fel de utilă şi indispensabilă este vesta de siguranţă, indiferent că te afli într-o barcă sau într-un caiac.

În Singapore, pescuitul se mai face, de regulă, într-un singur loc, unde există peşti atent controlaţi, astfel încât şansele să prinzi o captură mare să crească.

De asemenea, la fel de bun pentru începătorii pasionaţi care îşi încearcă norocul în apele din această regiune este iazul Paradise (10 dolari pe oră sau 50 de dolari timp de 12 ore). De obicei, pescarii veniţi în zonă folosesc momeală artificială, cum ar fi coadă de peşte, bucăţi de pâine, creveţi şi peşti mici.

Asociaţia Singapore rulează excursii de pescuit cu ghid (50 de dolari de persoană), unde se poate pescui în voie rechin de recif sau hering gigant.

De obicei, pescarii pornesc de la plajele de pe Coasta de Est, Changi şi Pulau Ubin, vâslind în grupuri de două până la opt, pe caiace de pescuit. În acest fel, ei "alunecă" încet pentru a explora noul teren de vânătoare într-o manieră care să nu sperie peştii.

 

Pescuitul în plină natură presupune o activitate fructuoasă, adică o aşteptare medie de o oră, timp în care îţi trec prin faţa ochilor bibani de mare şi peşti regină.

Cei mai mulţi pescari îşi eliberează captura, dar există şi dornici să aducă la mal ceea ce au prins. Aşa că pun captura într-o cutie sau sac cu gheaţă, apoi o pliază în compartimentul etanş al caiacului.

Pasionaţii de pescuit declara adesea că nimic nu se compară cu libertatea pe care ţi-o oferă o dimineaţă la pescuit, când soarele răsare de la orizont, momente în care simţi că te detaşezi de toate.

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com

Publicat in: august 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement