Locuri de pescuit în Delta Dunării

Home « Pescuit « Lacuri

Unde mergem la pescuit în Delta Dunării? În plin sezon de vacanțe, pensiunile fac o concurență amețitoare hotelurilor de lux prin extra-opțiuni precum mini-vacanțe de o zi în largul Deltei! Iar marea majoritate a mini-vacanțelor se axează pe pasiuni precum navigație, pescuit și de explorare! Cele mai multe origanizări merg pe varianta pescuitului amator, în cadrul căruia turiștii beneficiză de permise de pescuit pe durata zilei și se bucură de o ieșire în larg, în locuri greu acceasibile pe cont propriu. Bineînțeles, ieșirea în larg se face cu o ambarcațiune închiriată și cu un navigator cu experiență, care oferă toate îndrumările necesare pentru o zi lipsită de incidente în Delta Dunării. Unde sunt locuile în care se poate ieși la pescuit în Delta Dunării?

Pescarii cu experiență cu siguranță își au propriile locuri de pescuit, ascunse de ochii curioși ai amatorilor. Asta nu înseamnă că pescuitul în locații largi, disponibile tuturor turiștilor, nu sunt bogate în capturi. Mai mult, o ieșire la pescuit în Delta Dunării,în zonele populate cu pescari, poate aduce nenumărate beneficii. Pe lângă capturi, amatorii își pot testa abilitățile fără temeri, iar schimbul de experiență poate fi un factor extrem de important în obținerea titulaturii de pescar cu experiență. Așadar, dacă optați pentru o mini-vacanță de pescuit în Delta Dunării, pregătiți-vă uneltele și atrageți-vă prietenii la pescuit. Va fi o experiență distractivă și constructivă.

Canalul Crisan – este zona în care puteți avea noroc și de specii mari și mici! Totul ține de momeala folosită și de ora la care începeți sesiunea de pescuit. Peștii de mărimi obișnuite sunt platica, bibanul și roșioara. Dacă vreți să vă avântați la capturi mai atractive, precum somnul, trebuie să pescuiți dimineața când capturile sunt de aproximativ un kilogram. Știuca poate fi prinsă cu râmă sau broască. Cât despre momeli artificiale, spunt recomandate peștișorul sau lingurița.

Mila 23 - este zona cu pește mic, iar peștele cel mai răspândit este smoteiul (puiul de somn). Este recomandat să optați pentru pescuit în Delta Dunării dimineața și seara pentru a prinde smotei. Momelile de care sunt atrași puii de somn cu râmele, iar tehnica de pescuit este la plumb, în semnul curcerii apei.

Fortuna I – roașioara și bibanul poate fi capturat dimineața și seara. Dimensiunea lor medie este înter jumătate și un kilogram. Pentru capturi de crap, de aproximativ două kilograme, este recomandat folosirea tehnicii de pescuit la bombă cu mămăligă.

Dacă sunteți hotărți pe o vacanță de câteva zile pentru pescuit în Delta Dunării, puteși încerca fiecare ditre aceste locuri, pe rând. Astfel, pescarii amatori își vor putea forma mâna, iar odată cu experiența vine și alegerea locului preferat și a tehnicii de pescuit potrivite stilului fuecăruia. Vacanță plăcută la pescuit în Delta Dunării și Fir întins!

Gina Rotaru

Foto: dur.ac.uk

Publicat in: mai 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement