La pescuit în România, pe balta Frășineț (foto)

Home « Pescuit « Lacuri

Dacă weekend-ul trecut ne-am relaxat la pescuit în București, săptămâna aceasta ne îndreptăm către Craiova, la balta Frășineț. O zonă lăudată de marea majoritate a pescarilor amatori, datorită capturilor generoase și a peisajului relaxant. Este liniște, ești înconjurat de păduri, aerul e curat, iar zona nu este atât de aglomerată ca-n Capitală! Motivul ar putea fi și că balta este privată, iar la intrare ți se percepe o taxă de 50 RON pentru 12 ore. Însă nu este o sumă atât de mare, în comparație cu kilogramele de pește prins.

Totuși, să nu vă așteptați la capturi imense, ci la pești medii, dar în număr mare. Balta este bogată în pești, însă nu suficienți de mari cât să organizezi o competiție de îndemânare. Poate doar, așa, printre prieteni...

Traseul spre balta Frășineț

Cu mașina personală aveți două posibilități: pe A2, drumul București Lehliu, iar la kilometrul 41 faceți dreapta spre Gurbănești și mențineți traseul Cotofanca, Dănești și ajungeți la destinați,ea: Frășineț. Sau, ajungeți la Lehliu și mergeți pe drumul spre Călărași, până la Lupșanu, apoi faceți stânga și la ieșirea din Fâșneț, pe dreapta, veți zări balta. Veți conduce în jur de o oră până la destinație.

Cu trenul: de la Gara Obor până la Gara Lehliu faceți în jur de două ore cu trenul. În fața Gării Lehliu, există o mașină privată, care duce pescarii turiști până la balta Frășineț. Iar întoarcerea cu mașina privată a bălții se face la orele 15.00 și 17.00. Însă, dacă vrei să mai zăbovești, poți căuta cazare la localnicii din satele alăturate. Te primesc și prețurile sunt modeste, spun pescarii care au testat „chiriile” percepute. Sau, poți alege să stai pe baltă, pentru că este permis și pescuitul nocturn. Însă, va trebui să plătești o nouă taxă, dacă depășești cele 12 ore, pentru care ai achitat inițial. 

Taxe și capturi de pește

Odată ajunși la balta Frășineț, aveți două variante: să pescuiești pe râu (la intrare, în dreapta) sau să pescuiești pe baraj (la intrare, în stânga). Pe râu taxa este de 50 Ron, în timp ce pentru pescuitul pe baraj se percepe ceva mai mult. Probabil și pentru că peștii sunt mai mari. Cât despre capturi, vei putea băga în desagă crap, caras, șalău și platică. Cele mai bogate sezoane sunt primăvara și toamna, când puteți prinde într-o zi minimum 8 kilograme de caras, iar unii pescari se laudă cu capturi de 10 de kilograme de crapi. Însă, cantitatea maximă ce poate fi reținută este de 5 kilograme. O cantitate rezonabilă, la care se adaugă distracția și relaxarea în aer liber. Merită, nu credeți?

Gina Rotaru

Foto: epescarul.ro / balti.ro / desprepescuit.ro

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement