La pescuit în București!

Home « Pescuit « Lacuri

Vremea frumoasă i-a scos pe locuitorii Capitalei la pescuit în București! Zeci de oameni s-au strâns cu mic cu mare pe Lacul Băneasa, făcând o adevărată competiție neoficială cu capturile de pește. Mulți au venit cu familia, iar unii s-au înhămat la o mini acțiune de pescuit în București cu prietenii. Cât au stat și ce au prins? Nici nu mai contează. Cert este că distracția și relaxarea în aer liber au fost garante. Atât de aerul curat, cât și de vremea însorită de afară!

Sâmbătă, pe malul Lacului Băneasa puteai zări de la copii, până la vârstnici. Cu undițele pregătite, cei mici luau lecții de la experimentați, în speranța că se va prinde și de momeala lor ceva. Un pește cât de mic, măcar, așa, pentru a se mândri cu abilitățile lor de pescari...

Pescuit de pe Lacul Băneasa

Weekend-ul acesta am ales să mergem și noi pe baltă, echipați din cap până-n picioare cu undițe, cojoace și spray-uri pentru țânțari. Ne-am urcat în mașina personală și am pornit către Lacul Băneasa, cu gândul că vremea însorită ne va aduce câțiva coechipieri de pescuit. Și, așa a fost! Am ales să intrăm pe poarta principală, de pe Alea Mateloților, situată pe Șoseaua București – Ploiești. Maximum de undițe permis: cinci.

Tipurile de pești pe care le puteam prinde: caras, crap, răpitori și somn african. Am ajuns, ne-am instalat și... am tot stat! În timp ce noi eram axați pe captură, marea majoritate a oamenilor se arătau relaxați... probabil acesta a și fost motivul pentru care ei au plecat cu ceva, iar noi nu...

De la pescuit la picnic

Însă, asta e o altă poveste. Pe malul Lacului Băneasa, în timp ce pescarii concentrați se pregăteau parcă de scoaterea lui Moby Dick din apă, familiile și prietenii savurau un picnic pe cinste. Cu pachețele de acasă, marea majoritate au stat întinși la soare pe șezlonguri, așteptând din clipă în clipă ridicarea undiței din apă. Spre amiază, nu se prea mai ținea cont deloc de captură. Mulți s-au încins la jocuri de cărți, aruncându-și câte un ochi asupra plutei, care parcă nu îndrăznea să facă prea multe valuri.

Cu toate acestea, mulți au plecat spre casă cu câteva bucăți de ciortanică, unele de 1-2 kilograme, în jurul orei 17.00. Deși pe la 19.00 se dă de obicei stingerea, populația s-a cam rărit pe încă de pe la 16.00 când soarele nu mai bătea cu atâta putere. Semn că nu veniseră întru-totul pesntru pescuit in București, ci pentru a se bucura de o zi în aer liber. Ce să mai punem că mulți dintre ei și-au făcut rost și de cină... Însă, noi nu ne dăm bătuți. Dacă weekend-ul viitor vom avea parte tot de vreme bună, ne mai încercăm o dată norocul. Vă ținem la curent!

Gina Rotaru

 

Foto: gaslightas.co.uk

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement