Invazie de alge in lacul Erie

Home « Pescuit « Lacuri
In prima parte a lunii iulie, agenția pentru oceane și atmosferă (NOAA) a preconizat că invazia algelor din lacul Erie ar putea rivaliza, cu cea  înregistrată în 2011.  
In afara de fosfatii proveniti din detergenti varsati in canalele orasului si din nitratii adusi de pe terenurile agricolemasiv fertilizate, majoritatea subetantelor nutritive necesare algelor patrund in lacul Erie odata cu apele reziduale ale instalatiilor de tratare. 
Apele lacului erau limpezi si putin populate de alge, caci sarurile nutritive ce ajungeau in lac permiteau doar dezvoltare vegetala limitata, care, in plus, era  tinuta in frau de animalele ce se hraneau cu alge. La inceputul secolului nostru, pescarii de pe lacul Erie au observat schimbari majore in viata lacului. Unul din simptomele descoperite in lacul Erie a fost aparitia in fiecare vara a unor uriase paturi de alge -zone intinse ale lacului unde, proliferand in conditiile unui surplus de substante nutritive, algele dau literalmente apei infatisarea si consistenta supei de mazare.
 
 
 
 
 
Sursa Foto:  blogdiscovermagazine
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: invazie alge, lacul Erie, America de Nord
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement