Delta Dunarii

Home « Pescuit « Lacuri
 
     Delta propriu-zisa are suprafata de 2540 Km, suprafata ce creste anual cu 40 m, datorita celor 67 de milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu. Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivit  oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ  13,000 de ani. Privita de pe Dealurile Tulcei, Delta Dunarii apare ca intindere de verdeata strabatuta de suvite argintii. Din lungimea Dunarii de 2860 de km, pe parcursul carora aduna afluenti din 17 tari, mai mult de  3 treimi sunt pe teritoriul Romaniei (1075 Km).
     Pe cursul bratelor Dunarii, din Delta Dunarii, se poate pescui cu maximum  patru undite sau patru lansete cu cate doua carlige fiecare, iar un pescar sportiv poate retine  din captura maximum cinci kilograme de peste pe zi sau numai un singur peste, daca  greutatea lui depaseste cinci kilograme. Este interzis pescuitul sturionilor, exemplarele capturate accidental din aceasta specie fiind deversate in mod obligatoriu in apa, indiferent de starea acestora. 
     Pescuitul se poate practica si pe canalul Cernovca, care se formeaza din Bratul Chilia spre satul Periprava. Crapul si somnul mare se gasesc din abundenta in acest canal linistit , va asteapta. Sa nu uitati,pentru intrarea in Delta Dunarii,sa treceti pe la A.R.B.D.D.-Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii -Tulcea si la A.J.V.P.S.-Filiala de vanatoare si pescuit sportiv-pentru intocmirea documentelor de intrare in Delta Dunarii si viza permisului de pescuit. Pescuitul poate fi practicat la câtiva pasi de resortsau i n lacurile si canalele mai indepartate.
 
 
Foto:  seniorvoyage
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: Delta Dunarii, unde pescuim, in delta
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement