Unde pescuim in Delta?

Home « Pescuit « Inedit
      Cele mai frecven specii intalnite In Delta  sunt stiuca, salaul, crapul si somnul, care de altfel este cel mai mare peste din Delta Dunarii.
      In Delta Dunarii lacurile au adancimi mici 1-3 m si sunt invadate de vegetatie fapt ce face ca pescuitul stationar sa fie practic imposibil.. Pescuitul stationar se practica la crap, somn si salau atat pe canalele mari cat si pe cursul Dunarii. Trebuie pescuit în mare linişte, deoarece sesizează orice vibraţie a bărcii .
    Cel mai mare potential piscicol al tarii se gaseste evident in Delta Dunarii, aici se obtine 50% din productia de peste de apa dulce a Romaniei. Dintre speciile de pesti intalnite in Delta un loc aparte il ocupa sturionii marini: pastruga, morun, nisetru, de la care provin vestitele icre negre (caviarul), precum si sturionii de apa dulce: cega si viza.
   Locuri de pescuit in Delta Dunarii: in general  stiuca prefera apele limpezi si oxigenate, cu vegetatie bogata;  somnul se aduna in locurile adanci de pe cursurile canalelor canale, in gropane Crisan-Caraorman. Alegerea depinde de tipul pestisorului, de marimea acestuia, stilul de pescuit.
    Se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in fata gurii Dunarii-Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic, pe durata de 60 de zile, in perioada 11 aprilie-9 iunie inclusiv. Momelile folosite la pescuitul sportiv: mămăliga, boabe de porumb, râme, viermuşi.
 
 
 
Foto: romaristravel
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: paradisul naturii, oescuitul in Delta
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement