Tornadă subacvatică... cu pești (foto)

Home « Pescuit « Inedit

Ai văzut vreodată cum arată o tornadă de pești? Dacă nu, acum ai opcazia să o faci! Nu în timp real, ci în câteva imagini de senzație, pe care un fotograf profesionist a reușit să le realizeze în apele Oceanului Atlandic, din Golful Mexic. Milioane de pești au format o „tornadă subacvatică”, în timpul sezonului de reproducere. Este un obicei știut de cercetători și documentariși, însă foarte greu de imortalizat în imagini, întrucât bancul de pești se formează doar în anumite zone cu apă mai caldă, în timpul sezonului de reporducere masivă!

Tornada cu pești, cum îi spun cercetătorii, s-a format în apele din Parcului Natural Cabo Pulmo din Mexic, o zonă în care pescuitul a fost interzis prin lege. Aici pot fi întâlniți cei mai dezvoltați pești trevally întrucât autoritățile încearcă să sporească numărul lor, încurajând reporoducerea. Iar în sezonul de reporducere, peștii trevally se strâng în bancuri uriașe și devin debusolați. Chiar dacă imaginile arată o ordine și o coordonare aproape perfectă, peștii sunt de fapt dezorientați și merg în direcții diferite, uneori urmărindu-se unul pe celălalt.

Recife de corali

Reporducerea peștilor are loc, de obicei, în jurul recifelor de corali. Motiv pentru care, pe întreaga perioadă, oceanul oferă imagini de colecție cu comportamentul animalelor marine, alături de frumusețea recifelor de corali din Parcul Național. Scafandrul din imagine este David Castro, un profesionist local al Cabo Pulmo, care a lucrat împreună cu familia sa, în cadrul Park. Un parc Natural care a fost închis oricăror activități de pescuit în utimii17 de ani.

„Am încercat să imortalizez aceste imagini de îndată ce am observat comportamentul acestor pești și incredibila tornadă pe care au format-o. Ai putea spune că este o imagine pe care am așteptat-o sau, mai degrabă, am pândit-o timp de trei ani! Culorile, speciile, comportamentul și reacția lor față de necunoscut sunt doar câteva dintre lucrurile pentru care merită să spui DA. Merită să fii în mijlocul lor, pentru a admira adrevărata frumusețe subacvatică. În plus, aceste imagini poate aduce o schimbare. Pot fi un instrument eficient pentru a atrage atenția asupra problemelor de conservare a resurselor naturale”a spus fotograful Octavio Aburto.

Trei ani de studii!

Comportamentul peștelui trevally, care se găsește în apele tropicale, a fost studiat în amănunt timp de trei ani de Octavio Aburto, David Castro și o întreagă echipă specializată în specii marine. Aceștia formeazp bancuri enorme doar în perioada de reporducere, în zonele în care apa are temperaturi mai ridicate. Peștii su fost fotografiați atât de la depărtare, cât și de foarte aproape, iar rezultatul este sezațional. Se pot vedea în detaliu ochii peștilor și sclipirea lor, chiar și în întunericul oceanului. Așa că v-am pregătit o galerie foto impresionantă de care să vă bucurați și voi!

Gina Rotaru

Foto: www.dailymail.co.uk

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: imagini subacvatice, pesti, pesti exotici, specii de pesti, tornada
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement