Piranha cu solzi de diamant (foto)

Home « Pescuit « Inedit

Strălucește ca un diamant, dar e mai periculos ca un rechin! Piranha Diamant este unul dintre cei mai impresionanți pești din lume, atât ca aspect, cât și ca mod de trai! Da, vorbesc despre periculoșii pești piranha, pe care îi vedem adesea în filmele horror. Însă, în ciuda slabei informări, Piranha este constituită din mai multe specii, cu aspecte uimitoare, dar aceleași calități (sau defecte violente) precum cei din filme (numiți Piranha Negri). Iar astăzi, am ales să vorbim despre Piranha cu solzi de diamant sau Piranha Diamant, cum le place unora să le spună!

Piranha Diamant este similar la aspect cu Piranha Negru. Singura diferență este că trupul primului are solzii în formă și cu sclipiri intense de diamant. Tocmai de aceea, a fost poreclit Piranha Diamant. În realitate, el se numește Serrasalmus rhombeus și este o categorie de pești pirahna care se regăsește în mai multe culori. Unii sunt albăstrui, alții roșii, solzii unora au sclipiri de aur, a altora de argint și, nu în cele din urmă, de diamant.

Agresivitate carnivoră la 55 de centimetri

Sunt printre cele mai unicate specii din lume datorită aspectului exotic. Piranha Diamant cresc până la 40 de centimetri și au același comportament ca bine-cunoscutul Piranha Negru. Cu toate acestea, au fost văzuți și Piranha de 45 centimetri și chiar de 55 de centimetri, spun localnici din America de Sud. În comparație cu piranha comuni, un număr foarte mare din aceste specii colorate se găsesc în acvariile publice. Unii de dimensiuni de 30 de centimetri, iar alții chiar și de 45 de sentimetri. Însă, înainte de a te avânta în achiziționarea unuia, gândește-te de două ori. Aceste specii sunt extrem de agresive!

Hrană și condiții de captivitate

Puii și sub-adulții pot fi ținuți într-un acvariu cu dimensiuni între 81x34 centimetri sau chiar mai mare, iar adulții au nevoie de un acvariu de cel puțin 125x50x50 centimetri. Motiv pentru care adulții Piranha se găsesc destul de rar în captivitate. Mai mult, în cadrul acvariilor, peștii trebuie să fie amenajat cu plante marine, lemn și pietre de mlaștină pentru adăpost.

În captivitate, el poate fi hrănit cu pește (fileuri, pește congelat și mini nevertebrate vii), creveți și alte crustacee și insecte. La maturitate, el are nevoie de reptile și amfibieni. În sălbăticie, această specie este cunoscută precum un carnivor extrem de periculos și agresiv. Ei vânează pești de mari dimensiuni, pe care îl va ataca mușcându-l până când acesta va muri.

Nu îl creșteți acasă!

În sălbăticie, Piranha Diamant de mari dimensiuni nu este considerat un pericol mortal pentru om, însă poate provoca răni extrem de grave. Se spune că la maturitate, Piranha Diamant poate secționa mâna unui om, de la încheietură, din două sau trei mușcături. Iar acest lucru este valabil la toate speciile de Piranha, motivul fiind dimensiunea foarte mare și forța de atac dovedită la maturitate.

Din cauza comportamentui violent, această specie trebuie ținută separat de celelalte animale marine. Ea nu este recomandată pentru acvariile de familie, ci mai degrabă pentru cele publice. În sălbăticie, Piranha Diamant călătorește în grupuri mici, dar, în general, preferă o viață solitară. Așa că, nu încercați să creșteți vreunul acasă, mai ales dacă aveți copii. Este o specie pe cât de periculoasă, pe atât de violentă.

Gina Rotaru

Foto: www.ratemyfishtank.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement