Pescuitul crapului in ape curgatoare

Home « Pescuit « Inedit
Daca n-ati avut niciodata dril cu un crap de apa curgatoare, sa stiti de la mine - pierdeti cea mai mare provocare din toata viata voastra de pescari! 
Cei cu gauri se folosesc când urmeaza sa culiseze pe fir, ceilalti în cazul în care sunt aplicati la capatul inferior. Cele mai folosite tipuri de plumb pentru pescuitul la fund sunt: plumbul în forma de scoica, sferic, olive, în forma de para, sârma de plumb. 
Actiunea de pescuit pe fundul apei nu e prea complicata: pescarul îsi lanseaza momelile în locul pe care-l considera a fi cel mai potrivit, apoi aranjeaza varga usor înclinata pe mal si întinde nailonul recuperând bucata de fir cu mulineta.
As spune ca porumbul este hrana de multe ori ravnita de crap dar important este cum reusim sa-l aducem intr- stare finita astfel incat sa fie foarte usor de digerat. 
Marimea plumbului se stabileste in functie de tipul de apa pe care pescuim, curgatoare sau statatoare.  Din experienta va spun ca si lansetele mai moi te ajuta foarte mult la lanseu si la obosirea unui peste mare. Avertizoarele electronice(+statie) ofera un plus de confort in pescuitul crapului in sensul ca nu mai stai la panda, cu ochii pe bambine, iar noaptea poti sa te intinzi un pic (fara sa adormi bustean). Foarte multe momeli se preteaza la pescuitul pe fir de par, cea mai renumita fiind boillies-ul, si cred ca de acum toti pescarii s-au familiarizat cu aceste momeli si nu mai trebuie prezentate (porumbul, graul, nucile, alunele, mazarea si altele).
 
 
 
Sursa foto: grandriverrafting
Publicat in: septembrie 2015
Etichete pentru acest articol: pescuit, tehnici, ape curgatoare, crap
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement