Pescuit sportiv, în stil italian (foto)

Home « Pescuit « Inedit

Pescuit sportiv în toiul vacanței? Clar cea mai plăcută experiență... Mai ales dacă te alături un grup de pescari amatori, ghidați de specialiști în domeniu. Iar italienii știu cel mai bine asta! Motiv pentru care, multe firme organizează excursii de pescuit sportiv pentru turiștii puși pe distracție. Și una dintre cele mai atractive locații pentru pescuit sportiv este Coasta Cilento, din Italia. Aici ai parte de excursii cu barca, în grupuri sau de unul singur, alături de pescari profesioniști, care îți garantează lecții de pescuit sportiv distractive în largul mării. Funny, nu?

Cât despre costuri, ele variază între 100 și 170 de euro, în funcție de numărul ieșirilor în larg și a orelor de pescuit sportiv practicate. Iar dacă te numeri pentru cei care se bucură de licență de pescar italiană, ai 30 de euro discount la orice pachet pentru pescuit sportiv. Aceasta este una dintre cele mai convenabile oferte din Marina di Camerota, situată lângă Parcul Național Cilento, Italia.

Pescuit sportiv individual și de grup!

Villa Residence Andrea oferă, pe lângă excursii de pescuit sportiv, și sporturi nautice și cazare pentru turiști. Aici poți alege excursii de pescuit individual, sau pescuit în grup. Însă, cele cu grupul sunt mult mai distractive. Marea majoritate a turiștilor sunt începători, iar entuziasmul primelor încercări de pescuit sportiv se simte încă de la formarea echipelor. Ieșirea în larg se face cu o barca REGG 24, care are două motoare Diesel, de 120 CP, echipate cu dispozitive electronice, echometer, GPS și toate echipamentele necesare pentru pescuit sportiv. Pe lângă pescuit sportiv, firmele organizează și distracții nautice precum pescuit cu momeală vie, pescuit în derivă, pescuit la jig.

Pescuit sportiv în ore și prețuri

Turiștii pot practica pescuit sportiv pe Coasta Cilento în perioada aprilie-octombrie, când vremea e favorabilă. Plecările sunt zilnice și se fac din Portul Marina di Camerota, însă ai nevoie de rezervare făcută cu cel puțin patru zile în avans. Așa că, ți-o poți face de acasă, când îți iei și biletul spre Cilento, pe site-ul Villa Residence Andrea. Excursiile pe mare durează 4.30 minute. Plecarea e la 7.00 și întoarcerea la 13.30, iar numărul de turiști este de minimum 3, maximum 4. Dacă optezi pentru pescuit individual, vei fi doar tu, alături de alți doi membri din familie sau prieteni, alături de instructor. Singurul inconvenient: instructorii vorbesc numai italiană!

Cât despre prețuri, ele sunt clasificate astfel:

1 tur în perioada decembrie-mai = 80 euro per persoană
1 tur în perioada iunie-octombrie = 100 euro pe persoană
2 excursii în timpul perioadei decembrie-mai = 140 euro per persoană
2 excursii în timpul perioadei de iunie-octombrie = 170 euro pe persoană

Dacă ți se pare scump, gândește-te că în acești banii intră absolut tot ce ai nevoie pentru a practica pescuit sportiv: de la ghid, licență pentru pescuit, benzină pentru barcă, momeală, echipament pescuit, până la gustări și băuturi pentru fiecare turist în parte. În plus, fiecare va pleca acasă cu peștele prins pe parcursul excursiei și... cu amintiri frumoase. Căci, după această experiență, te poți lăuda că ai îndemânare la pescuit sportiv, în stil italian!

Gina Rotaru

Foto: bienmesabe.org

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: excursii Italia, pescuit, pescuit Italia, pescuit sportiv
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement