Paradisul Deltei

Home « Pescuit « Inedit
Delta Dunarii ofera un imens spectacol al naturii, paradisul acesta se transforma in casa pentru peste 300 de specii de pasari: pelicani, cormorani, lopatari, egrete, rate , gaste, lebede, pescarusi sau tiganusi, etc. In relatie directa cu resursele naturale ale Deltei ocupatiile traditionale ale locuitorilor sunt pescuitul, agricultura, cresterea animalelor, taierea stufului iar in unele zone agroturismul. 
        Pescuitul știucilor a fost interzis începând de luna trecută pentru protejarea speciei, această activitate fiind permisă în ultima perioadă doar în amenajările piscicole din Delta Dunării, în anumite condiții. Altă problemă este faptul că pescarii nu sunt informaţi atunci când vin la pescuit în Deltă.
Este un peste foarte raspandit in apele noastre de ses sau colinare, incepand cu cele curgatoare, iazuri, lacuri si terminand cu marile balti si ghioluri din mirifica DELTA. Referitor la ora solunara este demn de remarcat precizie incredibila, aceste perioade favorabile pentru pescuit fiind respectate de crap. Lansetele ce s-au impus in pescuitul crapului sunt cele de 3,60 – 3,90m , de cele mai multe ori din 2 tronsoane, dar sunt destule modele si din 3 tronsoane sau chiar telescopice.
 
 
 
Foto: vikingul-saltaret
 
 
 
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: paradisul naturii, oescuitul in Delta
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement