La pescuit pe Insula Crăciunului (foto)

Home « Pescuit « Inedit

Pescuit de Sărbători? Sună ciudat, însă pasionații cu siguranță visează deja un asemenea paradis. Un paradis pe care noi l-am găsit! Se numește Insula Crăciunului și este, fără îndoială, cea mai bună destinație de pescuit de apă sărată, în perioada sărbătorilor. Este raiul pescuitului cu undița, pentru că poți prinde specii de pești precum Bonefish și diferite specii de trevally! Iar asta nu e tot! Pasionat și de pești zburători? Atunci clar ești de-al locului!

Insula Crăciun se află în Australia și a câștigat faimă în lumea întreagă pentru că aici se găsesc cei mai prolifici Bonefish (peștele trombon) din lume, cea mai mare densitate de corali și cei mai uimitori pești zburători. Și, să nu uităm, este destinația unde întâlnimi gustoșii trevally, o specie de pește australiană, în toate culorile culorile: auriu, roșiatic și argintiu. Adevărate splendori, pe care doar Insula Crăciunului le poate oferi unui pescar pasionat.

Pescuit de all season

Insula Crăciunului se află la 110 mile la nord de Ecuator și 1200 de mile sud de Hawaii! Tocmai de aceea aici întâlnești o largă varietate de specii de pești, care mai de care mai ciudate. Iar printre cei mai căutați și admirați de turiști sunt Bonefish, pentru care companiile turistice oferă și croaziere zilnice în larg. Croaziere care costă 1-2 lire și te învață arta pescuitului la undiță pentru bonefish. O specie de pește lunguiață, de culoare argintie, și extrem de gustoasă.

Însă, destinația de top a pescarilor cu experiență este Republica Kiribati. Este zona în care bonefish poate fi găsit în nisip, în zonele cu apă de mică adâncime, putând fi pescuiți de aproape, de printre mulțimea de corali, zărită prin apele turcoaz. Aici, pescuitul se poate practica în fiecare zi și ră din an, însă cele mai mari capturi se pot obține în lunile de iarnă. Fiind atât de aproape de Ecuator, Insula Crăciunului este fiabilă pentru pescuitul sportiv aproape toate 365 de zile ale anului.

Labirint din lagune naturale

Insula Crăciunului este un labirint de lagune naturale, creată parcă special pentru pescari. Are apartamente construite deasupra apei, ca în zonele turistice de lux din hawaii, pentru a oferi pescarilor o vizibilitate perfectă a capturii sale. Experiența pescuitului în aceste lagune este plină de satisfacții atât pentru novici, cât și pentru experimentați! Asta pentru că oricât de „împiedicat” ai fi în arta pescuitului, tot pleci acasă cu o captură generoasă...

Arta pescuitului... la picioarele tale

Cum se pescuiește pe Insula Crăciunului? … pe jos! Da, nu este nevoie să ieși cu barca în larg pentru că ai peștele la picioarele tale. Vei rămâne uimit câte specii de pești zburători vei putea admira și câte culori vei zări pe fundul apei. Pescarii intră în apele turcoaz cu perechi de cizme din cauciuc până la genunchi și... dau cu undița! Marea majoritate dintre ei își petrec întreaga zi în apă, urmărind precauți mișcările peștilor, care se pot zări pe fundul apei turcoaz. Specii rare precum peștele Trigger, trevally, bonefish, ton, Wahoo, peștele țină, peștele de lapte sau chiar pești spadă. Este o experiență unică, pe care nu o poate oferi niciun alt loc din lume. Nu doar datorită priveliștii, ci a speciilor diversificate de pești pe care le poți admira stând... cu picioarele în apă!

Gina Rotaru

Foto: flyodysseynewsletters.blogspot.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: destinatii pescuit, pescuit, tehnici pescuit, vacanta pescuit
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement