
Sau, în românește, piețele italiene de pește! V-ați întrebat vreodată cum arată o adevărată piață de pescari? Cu siguranță aspectul nu e nici pe departe asemănător cu Piața Obor! Și nu mă refer doar din perspectiva speciilor de pești comercializate, ci și a amenajării, dimemsiunii și a ofertelor care mai de care mei tentante. Astfel că ne-am decis să dăm o raită prin Italian Fish Markets, mai exact prin Florențe și Rimini, cunoscute ca fiind printre cele mai ofertante.
Coasta vestă a Italiei oferă o mulțime de rețete pescărești, preparate din pește proaspăt sau Pesca, în limba italiană. Motivul: italienii folosesc în bucătărie tot ce trăiește în mare, de la alge, până la crustacee. Așadar, dacă ești pe punctul de a-ți petrece o vacanță în Italia, pregătește-te pentru delicatese pescărești cum n-ai mai întâlnit!
Tehnici antice de pescuit
Paste cu fructe de mare, paste cu scoici... iar enumerarea poate continua cu cele mai ciudate preparate! Italia este una dintre țările cu o largă ieșire la mare, cu mii de kilometri de plaje și golfuri. Aproape toate speciile de pește care trăiesc în mare se comercializează și se folosesc în bucătăria italiană. Vei găsi pește spadă, pe care pescarii încă îl prind cu tehnica harpoului în Straights of Messina, aflată în sudul Italiei, dar și scoici de foarte mici dimensiuni, care trăiesc sub nisip. Ele sunt colectate de pescari cu ajutorul sitelor.
Rolul peștelui în dieta italiană
Rolul de pește în dieta italiană a fost, în trecut, mult mai important decât este în prezent. Conciliul Vatican II, Biserica Catolică le cerea credincioșilor să mănânce pește în zilele de vineri și în zilele de pocăință, pentru a-și curăța trupul și spiritul de păcate. Toate orațele mari erau asigurate cu pește proaspăt de pescari, iar localitățile foarte mici erau dotate cu câte un magazin de specialitate.
Delicatese la prețuri modice
În zilele noastre, magazinele de specialitate s-au transformat în piețe de pește, care se întind pe spații extrem de largi. Ofertele de pește sunt diversificate, tarabele fiind pline de scoici, caracatițe, raci, pești răpitori, calamari, cefalo, crabi, creveți și multe alte specii care trăiesc în Marea Mediterană! Iar după o raită prin piețele italiene de pește, este imposibil să nu pleci acasă cu câteva delicatese.
Mai ales că, fiind la îndemâna lor, prețurile peștilor sunt destul de rezonabile... între 4 și 18 euro, în funcție de ce alegi. Și când spunem 18 euro/kg ne referim la Cochilie Saint Jacques cântărite fără cochilie, pe care în România le găsești la peste 55 de euro/kg... Așa că dacă te afli într-o vacanță prin Italia, merită să încerci măcar o dată această delicatesă, nu crezi?
Gina Rotaru
Foto: confidencewithcooking.com/ http://goitaly.about.com
Articole asemanatoare
» Ce este un cimitir naval
» Lacuri de vizitat cel putin o data in viata
» Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund !
» Traseu Ciucarul Mare !
» Pestera Veterani !
Comentarii
Nu sunt comentarii
Adauga Comentariu
« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat-
Regata Oyster, între exotic și exclusivist (foto) //
-
Cruiser, de la yachturi la pantaloni scurti //
-
SC Fisela Impex SRL //
-
Avantajul Pescarului //
-
Magazinul Pescarului Modern SRL //
-
Total Fishing Impex SRL //
-
Pescar-Hoinar //
-
S.C. CREATIVE VISION S.R.L. //
-
Banana Spreu Boote //
-
Scuter submersibil Sea Doo RS 1 //
-
Fly Fishing in Apuseni
Acest tip de muscarit mai poarta numele de backcountry fly fishing, unul…
-
Pescuitul carasului - secrete de primavara
Carasul este un peste pasnic, extrem de sperios la zgomote puternice si…
-
Tehnici de nadire si monturi de primavara
Pescuitul la rubesiana este foarte eficace la pestii pasnici mari, acesta…
-
Pescuitul la copca
Chiar daca pescuitul la copca e practicat mai mult in zonele unde vremea…