Debutul de sezon, cea mai frumoasa perioada

Home « Pescuit « Inedit
Daca tot anul pescuiesc cu monturi serioase, primavara, la start de sezon este singura perioada din an cand apelez la finete.  Pescuitul de la mal pe adancimi mici se aseamana foarte mult cu pescuitul la musca, aproape aceleasi reguli trebuiesc indeplinite: asigurati-va ca pescuiti in liniste, nu balaciti apa, nu faceti galagie, pastrati anumita distanta fata de locul pe care il abordati, chiar daca acesta este la jumate de metru de mal, iar daca observati un loc care promite, lansati putin mai departe de zona fierbinte in care salasluiesc salai atat de la stanga la dreapta cat si de la dreapta la stanga.
In primul rand imbogateste apa prin turbulentele valurilor ce se sparg de mal, incarcand apa cu un plus de oxigen.
Acest lucru la randul lui creste rata metabolica a crapului, facandu-l cel mai probabil sa se al doilea rand, actiunea valului misca fundul/patul lacului iar nevertebratele si alte tipuri de mancare naturala sunt desprinse din malul adanc.
In general vorbind,vanturile usoare si cerul albastru deschis si senin inseamna ca presiunea e ridicata.
Acest lucru e bun daca vreti sa va bronzati si sa aveti zi frumoasa de lenevit, dar presiunea ridicata si pescuitul bun de crap rareori se potrivesc, mai ales de alta parte, perioade prelungite de presiune ridicata in timpul iernii duc deseori la inghetul lacului, si este probabil ca crapul sa se hraneasca inaintea inghetului.
 
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement