Crapi zburători în Delta Dunării (video)

Home « Pescuit « Inedit

Visul oricărui pescar este să prindă cât mai mult pește. Cum se poate face asta, fără eforturi exagerate și nopți nedormite pe baltă? Mergând la vânătoare de crapi zburători... în Delta Dunării! Credeați că doar în Caraibe se găsesc pești zburători? Ei bine, există o mulțime aici, în România! Ce-i drept, nu specii exotice, ci crapi năstrușnici, dornici de o porție de adrenalină...

Chiar dacă ești amator sau profesionist, dacă navighezi pe Delta Dunării, pe înserat, imposibil să nu te întorci acasă cu o captură impresionantă de crapi. Peștii, de mici și mari dimensiuni, sar direct în bărcile excursioniștilor, în timpul unor acrobații amuzante pe apă! Câțiva turiști impresionați de noa „tehnică” de pescuit au filmat fenomenul. Urmarea? O adevărată nebunie pe apă!

Skijet-uri și pești acrobatici

Zeci de copii vin să admire joaca peștilor, zeci de pescari amatori speră să le sară în barcă câte un crap imens, iar cei mai mulți iubitori de adrenalină transformă fenomentul într-un spectacol veritabil. Se dau cu jetski-urile pe canalele Dunării, iar în urma lor peștii zburdă fericiți prin aer! Care este explicația? Nimic mai ușor!

Zecile de pești sar din apă, formând un stol acrobatic, din cauza oxigenării apei de către ski-jet. La fel se întâmplă și în cazul șalupelor sau a bărcilor cu motor. Singura diferență este numărul peștilor și înălțimea la care aceștia își execută „acrobația”. Asta pentru că, pe cât de puternic este motorul, pe atât de mult oxigen este introdus în apă. Iar de aici, apar și diferențele între cascadoriile peștilor.

Tehnică de pescuit

Iar de la acest fenoment la apariția unei noi tehnici de pescuit a mai fost doar un pas. Marea majoritate a localnicilor și a pescarilor amatori, obișnuiesc să iasă în excursii distractive cu copiii, pe apele Dunării, în perioadele când peștii devin mai jucăuși. Iar în timp ce traversează canalul, micuții se chinuie să prindă peștii su plase... de fluturi, sau chiar cu mâna. Nu știm cât de marei pot fi capturile ținând cont de unelte, însă suntem convinși că peștii „care se prind singuri” sunt în număr mai mare decât capturile micuților. Motiv pentriu care tindem să credem că peștilor s-ar putea să le placă mai mult în barcă decât în apă... nu credeți?

Gina Rotaru

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement