Cele mai bune aplicaţii iPad şi iPhone pentru pescuit

Home « Pescuit « Inedit

Excursia voastră alături de amici la o partidă de pescuit poate trece la nivelul următor odată cu apariţia ultimelor noutăţi în materie de tehnologie. Noi am descoprit cinci aplicaţii de top pentru pescuitul sportiv care pot rula pe iPad şi iPhone şi care vă fac viaţa mai uşoară. Vi le prezentam în continuare.

Vreţi să ştiţi cum să legaţi noduri la pescuit sau cât de departe să aruncaţi lanseta ca un profesionist şi, totodată, să păstraţi evidenţa călătoriilor dumneavoastră printre cele mai bune bălţi de pescuit? Noi vă spunem doar atât: aplicaţia „Pescuit Crap“ a ocupat multe săptămâni la rând locul întai în categoria „Sport“ din App Store (România). Acum urmează detaliile!

Trebuie să mai aflaţi că Pescuit Crap“ este prima aplicaţie românească şi, totdodată, cea mai cuprinzătoare aplicaţie dedicată exclusiv pescuitului la crap. Aplicaţia acoperă toate aspectele importante ale pescuitului la crap: realizarea şi folosirea monturilor, noduri, alegerea cârligelor şi a montajelor de plumb, momeli şi nade, lansete, mulinete, fire principale sau pentru forfac, agrafe şi anouri, suporţi şi avertizori, componenţa trusei, corturi şi paturi, saltele de recepţie, tehnici de nădire, tehnici de pescuit, sfaturi şi secrete etc. Aplicaţia este disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, iPod touch şi iPad şi se poate descarca cu un click pe: itunes.apple.com

Orvis Fly Fishing - Orvis este poate unul dintre cele mai populare nume din industria de pescuit. Această companie vinde o cantitate impresionantă de unelte de pescuit de calitate, oferă excursii fantastice peste mări, dar şi partide de pescuit gen safari. În paralel, promovează diverse proiecte de conservare şi, de asemenea, se întâmplă să ofere unul din cele mai bune aplicaţii de pescuit la muscă pentru iPhone. Disponibil pentru iOS, Android şi Kindle Fire, aplicaţia Orvis Fly Fishing vine ambalată cu o serie de caracteristici. Utilizatorii vor găsi clipuri video de instruire, variind de la modul de a lega noduri pentru pescuitul la muscă, cum să arunce undiţa şi multe altele. Aplicaţia nu este însă gratuită, iar preţul ei ajunge la 14,99 dolari prin intermediul iTunes. Noi considerăm că gama mare de caracteristici ambalate în această aplicaţie o face să fie un „must-have“ pentru pescari.

FishMate este o altă aplicaţie importantă de pescuit, care oferă informaţii cu privire la timpul de hrănire, fazele lunii precum şi previziuni meteorologice pentru a vă ajuta să vă planificaţi excursiile la pescuit. Dezvoltat de un fost participant la turneele de pescuit, această aplicaţie este plină de experienţa celor 30 de ani de pescuit ai lui Sammy Lee. Aplicaţia vine şi cu o serie de ştiri despre pescuit, sfaturi şi o facilitate pentru conectarea podcast-ului la show-ul radio a lui Lee.

Animated Fishing Knots - Aplicaţia te învaţă noţiunile de bază pentru pescuit şi cum poţi face să depăşeşti orice obstacol major atunci când eşti un simplu pescar amator. Chiar şi nodul simplu nu este de multe ori floare la ureche, dar, din fericire, există această aplicaţie! Dezvoltată de John Sherry, aplicaţia conţine animaţii care arată cum poţi lega 31 de noduri de pescuit diferite, de la cel mai de bază şi până la cele mai complicate bucle. Aplicaţia este disponibilă prin iTunes pentru doar 0,99 $, iar noi o considerăm un adevarat chilipir, dacă luaţi în considerare cantitatea de cunoştinţe despre pescuit cuprinse în ea!

Fishing Notes - Jimmy Houston este o celebritate în domeniul pescuitului, fiind cunoscut pentru cariera sa de pescar iscusit, dar şi pentru apariţiile televizate. Deşi a renunţat la marile turnee, el este în continuare activ în industria pescuitului. Promovată de Jimmy Houston, această aplicaţie de pescuit este un jurnal „all-in-one“. Practic, utilizatorii pot adăuga în jurnal o serie de trasee şi excursii la pescuit şi apoi le pot etala unei comunităţi mai mari de pescari. Tabele solunare, perioadele de hrănire, integrarea Google Maps şi multe altele pot fi găsite în notele de pescuit. Utilizatorii nu au nevoie de o conexiune activă la Internet pentru a adăuga rapoarte. Dacă vreţi însă să vă daţi mari pe Facebook sau Twitter, trebuie să ştiţi că Fishing Notes include şi această funcţie.

Până una, alta, puteţi să vă lăudaţi prietenilor cu capturile voastre şi pe pagina de Facebook a Nautica Magazine! Vă mai spunem doar atât: cele mai interesante poveşti vor fi premiate!

Autor: Marian Cărciun

Sursa foto: orvis.com

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement