Tigerfish, peștele agresiv multicolor! (foto)

Home « Pescuit « Comori

Simpatic, vesel colorat, dar extrem de agresiv! Tigerfish este una dintre speciile de pești la care aparența chiar înșeală! Este mic, grăsuț, rapid și poate fi întâlnic într-o gamă largă de îmbinări de culori. În timp ce unii sunt îndungați, alții pot fi cu pete multicolore, extrem de plăcute ochiului! Cu toate acestea, nu puneți mâna oricât ați fi de tentați! Nu se știe niciodată cum reacționează...

Nu de alta, dar sunt cunoscuți ca specii agresive de pești! Există opt tipuri de Tigerfish în oceanele lumii și toate au o frumusețe surprinzătoare! În funcție de locația în care trăiesc, aspectul lor diferă doar prin culoare și dimensiuni, care variază între 23 și 30 de centimetri, la maturitate.

Rhinecanthus Assasi trăiește în Oceanul Indian, Marea Roșie li Golful Persic. Această pescie viu colorată mai este cunoscută și sub numele de Picassofish. Motivul: este într-o nuanță aproape uniformă de gri-gălbuie, dar cu pete puternice de culoare. Dungi puternice de negru și albastru închis sunt de-a lungul zonei ochilor, iar buzele sunt de un galben puternic. Lungimea lui variază între 20-30 de centimetri la maturitate și supraviețuiește confortabil la temperaturi între 23-26 C.

Xanthichthys Auromarginatus îl putem vedea în apele Indo-Pacificului: Africa de Est, Hawaii, Noua Caledonie. Cu toții au un temperament agresiv și pot fi cunoscuți după bulinuțele albe. Masculii se diferențiază de femele prin obrajii de un albastru puternic și prin terminațiile aripioarelor de culoare galbenă. Lungimea lor poate ajunge la maximum 22 de centimetri și trăiesc la temperaturi între 23 și 26 de grade.

Melichthys Niger trăiește în Oceanul Pacific de Vest, în apele Ryukyu, Insulelor Ogasawara spre și Insulelor Tuamoto. Poate fi admirat dacă ești în vizită prin San Diego, California, Florida, SUA şi Bahamas în Brazilia. Poate fi recunoscut cu ajutorul a două linii luminoase pe corp, la baza aripilor. În apă pare complet negru.

Odonus Niger – gri cu albăstrui. Trăiește în Marea Roşie, sudul Japoniei, Australia şi Noua Caledonie. Este singura specie de Tigerfish care poate atinge o lungime de 50 de centimetri la maturitate. Supraviețuiește confortabil la temperaturi între 23-26 grade și are un temperament agresiv.

Rhinecanthus Aculeatus – poate fi zărit în Marea Roşie, Hawaii şi în insulele Tuamoto. Atinge 30 de centimetri în lungime și are un temperament agresiv, la fel precum colegii săi. Este viu colorat, având nuanțe de gri, alb, maro, roșii, galben și albastru puternic.

Rhinecanthus Rectangulus – este extrem de răspândit în recifele de corali din Insulele Hawaii și are o frumusele uluitoare. Dar și o agresivitate pe măsură. Ochii nu I se zăresc din cauza dungii negre, dar nu poate fi ratat datorită culorilor țipătoare de galben, albastru, argintiu, roșu și negru.

Xanthichthys Ringens - trăiește în vestul Atlanticului și este singura specie de tigerfish, care poate fi găsit și în acvarii marine. Această specie atinge o lungime de maximum 25 de centimetri și poate supraviețui la temperaturi între 23 și 26 de grade.. Este gri cu buline maro. Diar coada și linia aripioarei de sus au dungi maro.

Balistapus Undulatus – această specie trăiește în apă sărată, chiar și în acvariul de casă! Este cea mai îndungată din familia tigerfish și sunt considerați cei mai răi pești, cu un temperament extrem de agresiv. Chiar dacă sunt plini de culoare, specia nu este foarte plăcută la vedere din pricina capului butucănos.

Gina Rotaru

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: pescuit, pesti colorati, specii pesti, Tigerfish
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement