Festivalul Coquille Saint-Jacques (foto)

Home « Pescuit « Comori

Franța se pregătește de festivalul scoicilor! În aprilie 2013, milioane de scoici Saint-Jacques vor ajunge pe mesele francezilor și ale turiștilor, pentru a sărbători finalul sezonului de pescuit! Este un eveniment de anvergura, care se desfășoară anual în golfurile de coastă Saint-Quay-Portrieux, Loguivy-de-la-Mer și Erquy, aflate în regiunea Bretania, Franța. Cu această oacazie, se organizează diferite evenimente distractive de-a lungul costei...

Festivalul se organizează în fiecare an în ultimul weekend din luna aprilie 2013, în cinstea scoicilor Saint-Jacques, denumite de localnici „Reginele Mărilor”. În cadrul festivalului, marinarii vor aduce la țărm saci întregi cu scoici Saint-Jacques , pești de mari dimensiuni și alte fructe de mare. Se organizează excursii de pescuit, parade și petreceri de-a lungul coastei, unde se servesc preparate din capturile marinarilor. Un eveniment special, devenit o tradiție printre localnici.

Dezmăț culinar pe trei zile

Trei zile de festivități, produse alimentare naturale homemade și scoicile Saint-Jacques ... care sunt o necesitate! Mesele sunt întotdeauna pline de preparate, filmele prezente organizează excursii în satele tradiționale și pe mare, iar restaurantele zonale oferă reduceri și oferte tentante la meniuri speciale din scoici Saint-Jacques, pe toată perioada weekend-ului. Un adevărat desfâu culinar, îmbinat cu concerte în aer liber, aducătoare de multă voie bună!

Sâmbătă, străzile vor fi inundate de cavaleri, într-o paradă inedită, iar apele vor fi umplute de bărcuțe cu turiști, care pot vedea escavatoare de adâncimi, care prezintă procedeul de pescuit scoici Saint-Jacques. Bineînțeles, dacă ai ajuns acolo, nu poți pleca, fără unele scoici proaspete, în cochiliile lor, sau gata de consum. Nu de alta, dar prețurile sunt mult mai mici, iar acestea vor fi ultimele scoici prinse în Côtes d'Armor, înainte de începerea noului sezon ... în octombrie!

Bijuteria golfului

Considerat a fi unul dintre cele mai prețioase moluște din lume, scoicile sunt cu adevărat bijuteria golfului St-Brieuc. Recolta acestor fructe de mare delicioase este o cursă contra cronometru veritabilă. Sezonul de pescuit scoici Saint-Jacques este deschis din octombrie până la sfârșitul lunii aprilie. Însă, chiar și atunci, pescuitul este limitat la 45 de minute, de două ori pe săptămână, pentru a proteja speciile. Astfel, porturile de pescuit din Saint-Quay-Portrieux, Loguivy-de-la-Mer și Erquy-l organizează în fiecare an festivalul Fête de la Coquille Saint-Jacques, pentru a marca încheierea sezonlui de pescuit intens.

Gina Rotaru

Foto: www.brittanytourism.com

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: Coquille Saint-Jacque, retete scoici, scoici Saint-Jacque
Inapoi la categoria «« Pescuit

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement