Comorile piraților în apele lumii!

Home « Pescuit « Comori

 

Ar fi nevoie de peste 400 de ani pentru a dezgropa toate secretele din corăbiile avariate care se găsesc pe fundul oceanelor lumii. Însă, acest lucru nu-i descurajează pe vânătorii de comori, care se zbat zilnic să descopere comori ale oceanelor, din corăbiile abandonate de pirați, în timpul războaielor. Gândiți-vă însă dacă aceste comori s-ar găsi...

 

Milioane de cufăre cu monede din aur, argint sau bijuterii din perle autentice... Ei bine, în unele zone ale lumii s-au găsit deja, iar în altele bogățiile așteaptă să fie descoperite! Te-ar tenta o astfel de experiență? Iată locurile pe care le poți explora:

Flor de la Mar - Sumatra, Malaysia
Este una dintre cele mai bogate epave recuperate, care aparține unui vas portughez din secolul al 16-lea. Flor de la Mar s-a pierdut în jurul anilor 1511 într-o furtună din largul coastei de nord a insulei Sumatra. Conține comori furate din Regatul Melaka, inclusiv 60 de tone de aur nedescoperit, în ciuda faptului că se află în una dintre cele mai bune ape pentru scufundări.

Merchant Royal - Dartmouth, Marea Britanie
Cea mai mare comoară nerecuperată a Marii Britanii se află la doar 21 mile (34 km) de la Land End, în Cornwall. Merchant Royal s-a scufundat în 23 septembrie 1641, la întoarcerea în Anglia, cu o încărcătură care conținea 500 bare de aur, argint și pietre prețioase.

HMS Victory - Canalul Mânecii, Marea Britanie
În 2009, compania americană Odyssey Marine Exploration a anunțat că a descoperit predecesorul Victoriei Lord Nelson, scufundat în 1744, lângă un grup de roci cunoscut sub numele de Casquets in apropiere de Insulele Canalului. La acea vreme se știa că nava transporta nu mai puțin de 100.000 de monede de aur.

USS San Jacinto - Abacos, Bahamas
Apele din largul insulei Abacos în Bahama combină cele mai bune scufundări din lume, plus o bogăție stimată la 500 de epave, fiecare cu secretele ei. Poate cel mai interesant este faptul că dintre epavele descoperite în acest domeniu, este USS San Jacinto. O navă experimentală de război, alimentată cu abur, care s-a scufundat în largul Chub Rocks, în 1865.

Hoi An Junk - Da Nang Peninsula, Vietnam
În timpul anilor 1990, ambarcațiunea s-a scufundat la peste 14 mile (22,5 km) de la Peninsula Da Nang, în Vietnam. Se zvonește că ambarcațiunea este de origine thailandeză, iar încărcătura acesteia conține ceramică albastră, alb și policrom, pictate cu figuri umane, peisaje, pești, păsări și animale mitologice, datate din mijlocul secolului al-15-lea, din Epoca de Aur Vietnam.

Gina Rotaru

Foto: sabotagetimes.com

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement