Comorile "blestemate" din adancuri

Home « Pescuit « Comori

De-a lungul timpului, a curs destulă cerneală pe seama comorilor ascunse în adâncuri care, odată deschise, au început să "blesteme" pe toţi aflaţi în preajma lor. Deşi, de cele mai multe ori, asemănăm cuvântul "comoară" cu "aventură", "piraţi", "spirit aventurier", iată că ele au şi o parte mai puţin cunoscută: blestemul.

1. Comoara din trecătoarea Cahuenga (Los Angeles)

Totul se întâmpla acum aproape 150 de ani, când patru soldaţi au fost trimişi să cumpere armament din San Francisco pentru Războiul din Mexic. Pe drum, au dat de-o comoară valoroasă, aşa că s-au gândit să o ia cu ei. Însă, toţi au murit brusc, iar comoara a ajuns în mâinile unui aventurier, Diego Morena, care a furat comoara şi a ascuns-o în trecătoarea Cahuenga, de lângă Los Angeles.

Şi Morena a murit, la scurt timp, nu înainte de a-i dezvălui unui prieten unde este ascunsă comoara. Acesta a mers să o dezgroape cu fiul său, dar a murit de atac de cord în timp ce săpa. Fiul lui a murit la scurt timp, într-un accident şi doar o parte din comoară a fost găsită, mulţi ani mai târziu. Cel care a găsit bijuteriile şi monedele de argint şi aur a murit şi el, în drum spre Spania natală.

2. Comoara Camerei de Chihlimbar (Rusia)

 

La fel de blestemată este comoara Camerei de Chihlimbar, de care se spune că ar fi ascunsă în adâncurile mărilor Europei, însă nimeni nu ştie unde anume.

 

Aceasta a fost un cadou pentru Petru cel Mare, primit în 1716, cu ocazia păcii semnate între Rusia şi Prusia. Este vorba, mai exact, despre o cameră a palatului regal, lambrisată cu chihlimbar şi foiţe de aur, cu pereţii încrustaţi cu mozaicuri rare şi bijuterii din pietre preţioase. Atât de frumoasă e, încât, în timpul celui de-al doilea război mondial, naziştii au pus stăpânire pe ea şi au dezmembrat-o pentru a o salva de la bombardamente. Interiorul camerei a fost expus într-un muzeu în 1943, după care a dispărut...şi aşa a rămas! Nu însă şi blestemul său, deoarece toţi cei care au avut legătură cu această comoară au sfârşit în condiţii suspecte: curatorul muzeului şi soţia lui au murit, iar corpurile lor au dispărut, medicul care le-a semnat certificatele de deces, George Stein, a fost găsit într-o pădure bavareză, gol, ucis cu un bisturiu etc.

3. Comoara Căpitanului Kidd (Insula Charles, Connecticut)

În caz că nu ştiai, Insula Charles şi-a câştigat numele de "blestemată" de mii de ani, iar comoara Căpitanului Kidd a făcut-o şi mai faimoasă.

Blestemul insulei este datorat unui împărat mexican, pe nume Guatmozin, care a invocat toate spiritele rele, după ce averea imperiului său a fost furată şi depozitată pe insulă. Iar Kidd a fost un căpitan celebru, care a ascuns aici o comoară furată în 1699, în ultima lui călătorie pe mare.
De atunci, nimeni nu poate locui pe insulă, din cauza spiritelor şi fantomelor care o bântuie. În plus, toţi cei care s-au aventurat în găsirea comorii au sfârşit în condiţii dubioase, înainte să apuce să părăsească Insula Charles.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: valdosta.edu

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: adancuri, comoara, comori, comori blestemate, pirati
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement