Captură antică în Pacificul de Nord (foto)

Home « Pescuit « Comori

Captură demnă de cartea recordurilor în Pacificul de Nord, din Alaska. Un pește pietrar în vârstă de 200 de ani a fost prins în apele din Alaska. Imaginea peștelui a făcut înconjurul lumii,ajungând în presa internațională datorită longevității lui. Peștele face parte din specia pietrar (Sebastes borealis), iar recordul deținut până acum la longevitate a fost înregistrat de un pește din aceeași specie, care cântărea 175 de ani! Cu 25 de ani mai tânăr decât captura actuală!

Mostre din peștele de piatră capturat au fost trimise la un laborator specializat, pentru a se determina vârsta reală a acestuia. Oamenii de știință au estimat vârsta peștelui printr-un procedeu simplu, folosit și în antichitate. Au examinat formațiile osoase ale capului. Mai exact oasele operculare. O zonă care conține inele de creștere similare cu inelele anuale de creștere găsite într-un trunchi de copac. În funcție de numărul de inele se stabilesc și anii copacului sau ai animalului.

Pește piatră de 200 de ani!

Longevitatea animalelor marine rămâne totuși un puzzle pentru biologii marini. Unii cercetători au descoperit ca peștii mai mici din cadrul unei specii tind să trăiască mai mult decât frații lor mai mari. Acest lucru se poate datora creșterii celulare anormale, care poate fi văzută atât dimensiunea majorată a corpului și riscul apariției de cancer. Mai longeviv animal găsit vreodată a fost o scoica Quahog, găsită în apele din largul Islanda. Aceasta a fost estimată la 400 de ani.

Henry Liebman este cel care a prins peștele, care cântărește 17.73kilograme. Un record pentru cel mai mare pește piatră prins vreodată. „Am știut că era anormal de mare, dar nu am știut că a fost un record până pe drumul de întoarcere – când ne-am uitat în ghidul Alaska care era pe vapor", a declarat Liebman Sentinel. Bărbatul vrea să împăieze peștele pentru a continua să spună povestea lui generațiilor ce vor urma. Troy Tidingco, managerul zonal al Departamentului de Stat de pește Sitka, a declarat că peștele este se află în mâna specialiștilor pentru a-l analiza. Acesta consideră că este de cel puțin 200 de ani și că va bate recordul actual de 175 de ani.

Dacă peștele are întradevăr 200 de ani, atunci el a trăit în perioade importante. L-a prins pe James Madison președinte al Statelor Unite, a trecut prin Războiul Civil (când avea 48 de ani) și a asistat la inventarea becului (când avea 66 de ani). Pentru această captură, pescarul Henry Liebman a reușit să intre în cartea recordurilor cu cel mai mare pește prins vreodată, doborând recordul anterior cu... 25 de ani.

Gina R.

Foto: www.gva.be

Publicat in: iulie 2013
Inapoi la categoria «« Pescuit

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement