Echipamentul complet pentru scuba-diving

Home « Sport « Inedit

Dacă v-ați întrebat vreodată care sunt principalele componente pentru a face scuba-diving, Nautica Magazine vă răspunde acum la întrebare!

Echipamentul de scuba cuprinde nelipsitul costum de neopren, detonatoarele, veste compensatoare, computere și alte accesorii, mai mult sau mai puțin importante pentru o sesiune de scuba diving.

Costumul de neoprene trebuie să fie flexibil, adaptabil și suficient de rezistent pentru a putea asigura protecție termică și confort indiferent de condițiile de scufundare.

Calitatea neoprenului, croiala și cusăturile, izolația în zonele periferice sunt elementele care trebuie să primeze atunci când vă decideți să achiziționați un astfel de costum.

Detonatoarele asigură o respirație naturală și fără efort, iar aerul trebuie să fie furnizat ușor și în cantitate suficientă. Pe piață există două tipuri de detentoare: cu tehnologia VIVA, care reduc rezistența fluxului de aer, și cu tehnologia sistemului balansat, care asigură consistența livrării aerului.

Vesta compensatoare este, poate, cea mai importantă componentă a echipamentului de scuba diving. Cu ajutorul ei se reglează flotabilitatea scafandrului în timpul scufundării. Vesta trebuie să fie cât mai confortabilă pentru ca scafandrul să înoate mai ușor sub apă. Materialele din interior contează în special la finisajul umerilor și a gulerelor. Pe piață există două tipuri de model de inflator, cel clasic – prin care se golește aerul prin ridicarea inflatorului – și cel Air Trim, prin care vesta se golește din orice poziție.

Computerele de scuba diving au evoluat foarte mult în ultimii ani, având în vedere numărul mare de pasionați de acest domeniu. Cochran a reușit să devină liderul mondial al computerelor de înaltă tehnologie pentru scuba. Cu ajutorul unui astfel de computer se poate monitoriza durata incursiunii subacvatice, adâncimea apei, cantitatea de aer rămasă în butelie sau direcția de deplasare.

Accesoriile de scuba diving sunt lanterne speciale pentru apă, cuțite, lame și genți pentru scuba în diverse modele compartimentate special pentru a compacta echipamentul cât mai ergonomic.

Voi ce produse folosiți la scuba-diving?

Autor: Oana Vasiliu

Sursa foto: iaki.ro

Publicat in: iulie 2012
Inapoi la categoria «« Sport

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement