Unde ne reparăm barca: Service ambarcațiuni

Home « Info « Service

A venit momentul să ne scoatem ambarcațiunile de la naftalină și să dăm o raită pe apele românești! Însă, înainte de a lansa barca la apă, este nevoie de o mică revizie! Fie că vorbim despre verificarea motorului, a uleiului sau despre o cosmetizare de primăvară, ambarcațiunea necesită atenție sportită în ceea ce privește „mâna de lucru”. Avem nevoie de profesioniști pentru revizia de primvăvară, iar multe dintre centerle de service ambarcațiuni au oameni bine instruiți și promoții atractive! Așadar, dacă nu ați parcurs deja procedeele necesare înainte de lansarea ambarcațiunii la apă, v-am pregătit o serie de service-uri de ambarcațiuni profesioniste, care vă poate oferi garanția unei bune funcționări.

Bineînțeles, majoritatea acestor firme își au sediul în zonele cheie pentru navigație. Dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiați România în două. Multe dintre aceste firme își trimit echipele în zonele în care se regăsesc clienții, iar altele chiar au sedii micuțe în orașe. Trebuie doar să vă hotărâți ce tip de revizie ar trebui făcută ambarcațiunii și să vă alegeți compania în funcție de raportul calitate-preț. De restul de ocupă specialiștii service-ului, care vor veni la fața locului cu toate ustensilele și produsele necesare pentru revizie și, eventual, cosmetizare. Noi am ales câteva dintre cele mai cunoscute companii de service de ambarcațiuni pentru eficiența și calitatea demonstrată în timp în lucrări.

Service motoare de bărci

Începem cu reparații și întreținere motoare bărci întrucât sunt cele mai importante pentru siguranța proprie și a pasagerilor. Iar printre companiile de service ambarcațiuni cunoscute se regăsesc Motodynamics (Otopeni), Yamaha (Otopeni), Marina Tulcea (Tulcea), Marina Brăila, Marina Port (Snagov) sau Master Group (București). Sunt printre cele mai cunoscute companii de service ambarcațiuni, care se bucură și de un renume pozitiv în ceea ce privește calitatea manoperei și materialele utilizate. Bineînțeles, dacă suntețiu din București și apelați la companiile din Tulcea, Galați sau orice alt oraș îndepărtat, există riscul să plătiți și transportul. Însă, pentru a evita acest lucru optați pentru companiile de service ambarcațiuni din împrejurimi. De obicei, reparațiile se fac la reprezentanța ambarcațiunii (mai ales dacă aceasta este în garanție). Și dacă vorbim despre ambarcațiuni de renume precum Yamaha sau Volvo, cu siguranță există.

Cosmetizare bărci

Este partea cea mai frumoasă întrucât, în urma procedeelor ambarcațiunea capătă luciu și aspect de nou! În acest sector, specialiștii folosesc materiale ecologice. Motiv pentru care și prețurile sunt destul de piperate. Acum, totul depinde de ce tip de cosmetizare dorești pentru ambarcațiunea ta. De obicei, prețurile variază de la companie la companie, însă în jurul sumelor de 60 ron/m2 la un polish structură superioară și punte, 30 ron spălat, curățat cabina (bărci până în 6,5 m), 30 ron/buc spălat și degresat motor, 100 ron verificare dublu circuit răcire (schimbător de caldură), 20 ron/ora manopera de instalație evacuare apă din ambarcațiune sau 70 ron/oră manoperă instalație electrică barcă. Vorbim despre prețuri medii.

Gina Rotaru

Foto: www.capsizer.com

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: reparatii barci, service ambarcatiuni
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement