Servicii de întreținere ambarcațiuni în România

Home « Info « Service

După anotimpul geros, proprietarii ambarcațiunilor sunt nevoiți să apeleze la firmele care oferă servicii de întreținere specializate în domeniu. Este perioada în care ambarcațiunea necesită cosmetizare și o testare amănunțită a motorului. Înainte de lansarea la apă, o barcă trebuie curățată, dată cu uleiuri protectoare (mai ales dacă este din lemn), verificată din punct de vedere tehnic la filtrele de ulei și la funcționalitatea corectă a motorului. Pentru toate aceste servicii, aveți nevoie de firme specializate, care să vă asigure o manoperă și produse de calitate. În caz contrar, riscați să depistați defecțiuni în timpul navigației și chiar deteriorarea unor porțiuni ale ambarcațiunii.

Care sunt și după ce criterii alegem firmele specializate în servicii de întreținere și reparații de ambarcațiuni în România? Pentru început, piața ambarcațiunilor din România nu este foarte ofertantă, mai puțin în sectorul dealerilor specializați în vânzări. Ce-i drept, multe dintre companiile reprezentate de acestea oferă și servicii de întreținere și reparații, însă este recomandat să optăm pentru unele cu adevărat specializate. Iar o selecție se poate face în urma citirii review-urilor de pe fotumurile de specialitate. După o privire prin acestea și o documentare amănunțită, am găsit câteva firme care și-au făcut clienții fericiți!

Firme specializate în România

Marea majoritate a firmelor specializate în servicii de întreținere ambarcațiuni oferă și montare accesorii, reparații de motoare și cosmetică ambarcațiuni. Iar la început de primăvară întotdeauna sunt lansate oferte promoționale, fiind sezonul cel mai prielnic pentru a-și ademeni clienții spre serviciile lor. Printre firmele din România care primesc laude pentru serviciile de întreținere și reparații oferite se regăsesc Yacht TNG (Galați), Marina Tulcea, Moa Boats (Tulcea), Marina Port (Snagov), Firmă de curățenie (București, sector1), Spat.ro (Galați), Master Group (București, sector1).

Există și firme care oferă servicii la domiciului, printre ele regăsindu-se și câteva din cele enumerate mai sus, însă transportulse face contra cost. Iar de multe ori, prețul este mai mic dacă proprietarul se ocupă de transportul ambarcațiunii dus-întors de la sediul firmei. Iar ca proceduri, înainte de lansarea ambarcațiunii la apă, sunt necesare servicii de întreținere precum aliminarea depunerilor de piatră, eliminarea petelor de rugină, curățarea și îngrijirea inoxului cu produse speciale, întreținerea punților din lemn, curățarea tapițeriei din vinilin sau material textil, curățarea mototului și a filtrelor de ulei și schimbarea uleiului.

Prețurile

Prețurile nu diferă foarte mult de la o companie la cealaltă, și variază în funcție de mărimea ambarcațiunii și tipul de material din care este confecționată. În cazurile în care există diferențe mari de prețuri de la o companie la alta, interesați-vă de tipul de produse utilizat, dacă ele sunt de calitate și ecologice, sau nu. La capitolul întreținere, prețurile se învârt pe la 60 ron/m2 la un polish structură superioară și punte, 30 Ron spălat, curățat cabina( bărci până în 6,5 m), 30 ron/buc spălat și degresat motor, 100 ron verificare dublu circuit răcire (schimbător de caldură), 20 ron/ora manopera de instalație evacuare apă din ambarcațiune, 70 ron/oră manoperă instalație electrică barcă. Toate acestea sunt prețuri medii, cerute de marea majoritate a firmelor. În aceste prețuri nu intră transportul care variază în funcție de distanța. Așadar, aruncați o privire amănunțită la mai multe firme de servicii întreținere ambarcațiuni pentru a putea face o estimare proprie a costului de întreținere a ambarcațiunii deținute.

Gina Rotaru

Foto: kingstonmarineservices.co.uk

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement