Firme de leasing ambarcațiuni noi

Home « Info « Service

Odată cu soarele încep și investițiile! Ambarcațiuni sunt multe, oferte pe măsură, iar unii pasionați de navigație au pus deja ochii pe modelele prezentate la cele două expoziții de anvergură organizate în Capitală! Și cum, în unele cazuri, prețul ambarcațiunii dorite sare peste buget, ne-am gândit să dăm o mână de ajutor prezentându-vă câteva dintre firmele de leasing de ambarcațiuni noi, care activează pe piața din România!

 

Printre primele care oferă servicii de finanțare și leasign pentru achiziționarea de ambarcațiuni sunt marile bănci precum Unicredit Leasing, Ţiriac Leasing, Raiffeisen Leasing, BCR Leasign sau AtLeasing, iar printre firmele de nișă care oferă leasign în domeniul maritim se numără Plasma, Acces Finanțe, Romextra Leasing, dar și Flash Solution.

Iar lista poate continua cu companii de leasign generaliste, care oferă și finanțare pentru achiziționare de ambarcațiuni sau echipamente nautice. Noi ne-am oprit, însă, la unele dintre cele mai cunoscute pe piața din România. Indiferent de alegerea făcută, înainte de a spune „da” unei finanțări din partea vreunei companii de leasing, asigurați-vă că faceți alegerea corectă! Interesați-vă înainte de toate dobânzile și toate ofertele scoase pe piață de concurență, pentru a nu plăti mai mult decât face produsul ales.

Prețuri și taxe

De obicei, la realizarea unui contract de leasing ambarcațiuni noi se plătește un avans stabilit de compania de leasing, o taxă, o valoare reziduală, asigurarea Casco a ambarcațiunii și se stabilește suma și perioada în care să achitați leasing-ul. Spre exemplu, cei de la Acces Finance cer un avans între 15-50%, iar leasing-ul este calculat pe perioada minimă: 12 luni și macimă 72 de luni. Aceștia percep o taxă de management de 2%, iar valuarea reziduală a constractului este între 0-20%. Asigurarea Casco este obligatorie pe toată perioada contractului, iar taxa de închidere prematură (dupa minimum 12 luni de contract) este între 2% - 5% (în funcție de oferta Finanțaorului ales).

Ambarcațiuni - Detalii finantare

Cei de la Ambarcațiuni.ro au alte condiții. Valoarea minimă a bunului trebuie să fie 5.000 EUR (preț CIP/ preț fără TVA), iar avansul este undeva între 30 - 50% din valoarea de intrare. Taxa de management este între 1 - 3% flat, aplicată la valoarea de intrare, perioada leasingului este între 12 - 48 luni, iar valoarea reziduală pornește de la 0 (inclusă în rate) sau este 20%..

Iar acestea sunt doar două exemple. Condițiile de leasing diferă de la companie la companie, motiv pentru care trebuie săanalizați cu atenție piața și să optați pentru varianta care vi se potrivește. Astfel, plata ratelor nu vi se vor părea o povară și vă veți putea bucura din plin de ambarcațiunea achiziționată.

Gina Rotaru

Foto: www.china.org.cn

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement