Asiguratori consacrați de ambarcațiuni

Home « Info « Service

Am vorbit despre asigurări de yachturi în România, menționând și câteva firme care fac asigurări de ambarcațiuni. Astăzi, continuăm șirul enumerărilor, axându-ne pe asiguratori consacrați de ambarcațiuni. Oameni specializați doar în domeniul nautic și care vă pot oferi toate informațiile necesare, în mod clar și concis, pentru a putea face alegerea necesară în privința poliței de asigurare de care ați avea nevoie. Mai mult, aceștia oferă și sfaturi sau îndrumări proprietarilor de ambarcațiuni, punând în față beneficiile de care veți putea beneficia odată cu semnarea poliței de asigurare! Vorbim despre Pantaenius sau Yachtpool, unele dintre cele mai cunoscute în această arie de interes.

Însă, înainte de a spune DA asiguratorului care, după cum e în firea naturii, vrea să-și vândă produsul, consultați și alte firme de asigurare de ambarcațiuni, pentru a vedea dacă sfaturile coincid sau dacă măcar sunt în aceeași arie de interese. Nu de alta, dar să nu riscați să încheiați o asigurare care, în cazul unei pagube, să nu beneficiați de toată suma necesară sau să trebuiască să achitați jumătate din daune. Unele dintre firmele de asigurare de ambarcațiuni, din România, le-am enumerat noi în articolul Asiguratori de yachturi în România.

Pantaenius sau Yachtpool

Cele două companii mondiale de asigurare ambarcațiuni sunt recunoscute pentru corectitudine și servicii de calitate. Aceștia scot pe piață asigurări polițe avantajoase pentru proprietarii de ambarcațiuni. Ele sunt realizate pentru trei categorii de situații și se numesc astfel:

1. Hull insurance (și outboard, dacă vorbim despre o ambarcațiune cu motor outboard) - Această asigurare poate fi asemănată cu CASCO la noi, în varianta fără daune la pasageri.
2. Third party liability insurance – care poate fi tradusă cu RCA-ul nostru, având toate facilitățile acestuia.
3. Accidents / death claims – asigurare pentru oamenii aflați la bordul ambarcațiunii, precum căpitan, skipper, pasajeri ș.a.

Polița de asigurări de la Pantaenius sau Yachtpool trebuie neapărat să conțină zona de navigație în care se folosește ambarcațiunea și se încheie, de obicei, cu AFV (agreed fixed value). AFV este un document în cadrul căruia proprietarul ambarcațiunii scrie la cât ar dori să-și evalueze ambarcațiunea. În funcție de această evaluare, se va încheia polița de asigurare și, odată cu ea, obligațiile companiei de asigurare în cazul unui incident nefericit. Dacă suma este măricică și nu v-o puteți permite deodată, o puteți achita în patru rate, însă pentru această facilitate veți simți o majorare de 4%.

În România, se poate încheia polițe de asigurare cu firma Pantaenius, prin intermediul unor firme precum WindHunters, Sailmarine, Ycrr, însă cu firma Yachtpool nu există deocamdată dealeri. Însă, cum piața ambarcațiunilor a început să se lărgească și la noi, în curâns s-ar putea să intrăm în aria lor de interes. Până atunci, aveți de unde alege...

Gina Rotaru

Foto: boatinsurancecompanies.net

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement