Visul de a deveni cel mai bun în sailing

Home « Info « Scoli

Constantin Lascu visa din copilărie să aibă propria corabie, fiind fascinat de peripeţiile căpitanului Hook. Astăzi şi-a îndeplinit visul şi îl împărtăşeşte cu oricine vrea să cunoască tainele mării şi ale mânuirii unei ambarcaţiuni. Unde ? La Marea Neagră, la şcoala de navigaţie pe care o coordonează, Constantin Sailing.

Ca majoritatea lucrurilor noi care încearcă să intre pe piaţa românească, şi domeniul nautic s-a lovit de multă birocraţie, dar, cu foarte multă răbdare şi ambiţie, Constantin Lascu a reuşit să se impună. Pentru a urma cursurile acestei şcoli, ar trebui întâi să te decizi ce vrei: să conduci o barcă sau să cunoşti minunata lume a navelor de agrement, din perspectiva călătorului. Dacă vreţi prima variantă, locaţiile de predare sunt la alegere, dintre România, Grecia sau Marea Adriatică. V-aţi hotărât ? Dacă nu, vă mai povestim despre acest hobby.

De exemplu, ce înseamnă să fii skipper, în cazul în care v-aţi decis să urmaţi cursurile unei şcoli de sailing. Pe site-ul oficial al şcolii, am găsit următoarea prezentare: „în viaţa noastră din ce în ce mai sedentară, din prima clipă atrage atenţia omul acela bronzat, cu aspect sportiv, care se mişcă dinamic, cu uşurinţă, din care se revarsă sentimentul de siguranţă de sine. Se vede că şi în cel mai grele condiţii ia cu uşurinţă cele mai bune hotărâri.” Mai mult decât atât, meseria de skipper înseamnă nu doar cel care conduce nava şi manevrează timona, ci este şi comandantul navei, cel care dă ordinele, persoana responsabilă, pentru el şi pentru toţi cei de la bord.

Dacă cea de-a doua variantă vă încântă mai mult, adică cea de călător, Constantin Sailing vă oferă spre închiriere ambarcaţiuni cu skipper, yahturi sau veliere, după preferinţe.

De ce Constantin Sailing ? Profesorul coordonator, însuşi Constantin Lascu, are nu mai puţin de 30 000 de mile marine, ceea ce înseamna mai mult de 55 500 de km, pe ape interioare, mări şi chiar oceane. Aşa cum v-am spus şi în articolele anterioare despre obţinerea permisului de navigaţie sau prezentarea şcolii de navigaţie Wind Hunters experienţa primează într-un astfel de sport. Cu cât acumulezi mai multe ore petrecute pe apă, cu atât devii mai bun şi poţi evita situaţii neplăcute. 

Autor: Oana Vasiliu

Publicat in: mai 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement