Tainele sailingului de regată

Home « Info « Scoli

Yachtingul e viața ta? Atunci sigur te visezi colindând mările și oceanele lumii, la bordul unui yacht personal, în calitate de comandant... Nu știm dacă visul cu yachtul personal ți se va îndeplini sau nu, însă în ceea ce privește poziția de comandant, pasiunea își va spuen cuvântul! Asta pentru că și în România, la fel ca peste hotare, există posibilitatea de a învăța yachting și de a face practică pe mările lumii! Există școli specializate, care oferă cursuri începătoare și avansate în funcție de nivelul la care te regăsești. Iar câteva care îți pot oferi certificarea necesară de a naviga în siguranță sunt Sailing România, Set Sail, Constantin Sailing și Yacht Club Regal Roman.

Ce anume poți învăța și cât de adânc te scufunzi în tainele sailingului de regată? Aproape toate cursurile de pe piața din România și din străinătate oferă ore teoretice dar și ore practice, pe nivele de experiență: de la navigatori începători și până la avansați, care se visează comandanți de navă! Cursurile, atât teoretice, cât și cele practice, diferă substanțial de la un nivel la celălalt, însă toate beneficiază de un număr anumit număr de ore pe mare! Cum anume se procedează și care sunt cererile în cadrul unei astfel de școli?

Început de yachting

Dacă ești la început de drum trebuie să cântărești foarte bine posibilitățile și bugetul alocat pentru cursuri și cumularea de experiență. În România, prețurile de la o școală la cealaltă nu diferă semnificativ, însă facilitățile oferite de instituția respectivă da! Spre exemplu, cei de la SetSailing oferă începătorilor cursuri teoretice de patru săptămâni și o practică de 48h pe Marea Neagră la prețul de 500 de euro, iar pentru avansați prețul este de 600 de euro la 8 zile de teorie și 60h de practică tot în Marea Neagră. Cei de la Sailing România oferă cursuri pentru International Bareboat Skipper sau International Crew Member la prețul de 600 de euro, pe o durată de 6 zile petrecute pe yacht în Marea Egee sau Marea Mediterana. Iar Scoala Rya cursul de Day Skipper (necesită experiență prealabilă) durează 5 zile și costă 750 euro/pers. Totul depinde de ce tip de certificare vrei să dobândești.

Cursuri 

Înscrierea la cursurile de navigație se face, în general, primăvara. Cel puțin în cazul începătorilor, care învață primele taine în navigație și ies pentru prima dată în largul mării. Cu toate acestea, există școli de navigație în România care organizează cursuri de yachting, windsurfing și diferite specializări pe mare în două etape: cursuri de vară și cursuri de primăvară. Noțiunile și orele de practică nu diferă, ci doar condițiile meteo și echipamentele de care ai nevoie în timpul expedițiilor. Și, indiferent ce anotom de navigație alegi, echipamentul necesar trebuie să fie format din îmbrădăminte și încălțăminte impermeabilă, căciulă/șapcă, medicamente personale, mănuși, ochelari de soare și costum de baie.

Gina Rotaru

Foto: www.charterworld.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement