Școli de navigație cu renume mondial

Home « Info « Scoli

Dacă îți dorești o carieră solidă în lumea maritimă ai nevoie de informații bine structurate pe ramura maritimă care te pasionează. Școlile sau colegiile de profil îți asigură toate informațiile și cursurile de care ai nevoie pentru a-ți consolida o carieră în domeniu. De aceea, ne-am gândit să vă prezentăm cele mai bune și profesionale școli din domeniu maritim. Singura problemă... ele se găsesc în Marea Britanie. Însă, oferă burse de studiu oricărui doritor, iar cursurile și examenele se pot da chiar și online. Așadar, nu contează că locuiți în România, Moldova sau în alte colțuri ale lumii.

1. Universitatea din Strathclyde

Departamentul de Arhitectură Navală și Inginerie Marină al acestei universități, vechi de peste 125 de ani, este unul dintre cele mai bune din întreaga Marea Britanie. Aici vă puteți înscrie atât la studii postuniversitare în inginerie marină cât și la licență. Toate studiile departamentului sunt acreditate de Institutul Regal al Arhitecților Navale și Institutul de Inginerie Marină.

2. Universitatea Newcastle

Acest colegiu universitar de inginerie are profilul întreptat către întreg mediul marin și oferă cursuri atât la nivel universitar cât și la nivel postuniversitare. Aici sunt disponibile o varietate de cursuri maritime legate de domenii precum informatica ingineriei marine, mecanică marină și practica în inginerie marină.

3. Colegiul Cornwall din Ocean

Oferind o combinație de cunoștințe teoretice și experiență practică, acest colegiu are cele mai apreciate cursuri de inginerie din lume. Elevii se pot aștepta să găsească cursuri legate de domenii precum proiectare yacht, inginerie marină sau cursuri de ucenicie. Există cursuri de zi și cu frecvență redusă.

4. Universitatea Southampton Solent

Această academie maritimă oferă un total de patru cursuri de inginerie, care se ocupă cu ambarcațiuni marine de proiectare yacht și motoare. Cursurile sunt postuniversitare și încep sfârșitul lunii septembrie. Candidații care aspiră trebuie să se aplice cu câteva săptămâni bune în avans pentru a-și asigura un loc.

6. Universitatea Plymouth

Colegiul universitar Plymouth oferă oferă cursuri full-time de inginerie marină de coastă. Cursurile sunt de licență și masterat și încep în luna septembrie a fiecărui an.

7. Universitatea din Greenwich

La Universitatea din Greenwich găsiți cursuri de management în inginerie maritimă, cu oferte de locuri de muncă la finalizarea studiilor pe fiecare domeniu absolvit. Cursul este disponibil doar în forma cu învățământ de zi timp de un an, la nivel universitar și postuniversitar.

8. Universitatea Liverpool John Moores

Universitatea oferă două cursuri în inginerie mecanică marină pentru studenți și doctoranzi. Cursurile încep în luna septembrie și ianuare a fiecărui an, în regim de învățământ de zi. Scopul acestor cursuri este să ofere studenților cunoștințe aprofundate în domeniu pentru ca fiecare absolvent să-și poată face mai ușoară intrarea pe piața de muncă maritimă.

Gina Rotaru

Foto: http://www.marineinsight.com

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement