Romanian Yachting School - renaşterea navigaţiei

Home « Info « Scoli

Şcolile de yacthing din România sunt puţine la număr, din păcate. Ironic, într-un domeniu unde apa este din abundenţă, laitmotivul fiind nautic, exsită multă secetă. Totuşi, iată că speranţele nu au murit şi că s-a înfiinţat şi la noi o şcoală de yachting acreditată şi organizată după model european.

Echipa şcolii de yachting și navigaţie, Romanian Yachting School, din cadrul Colegiului Nautic Român, îşi propune să reînvie pasiunea pentru yachting și sporturi nautice în rândul oamenilor puternici și de succes din România, asigurând cea mai importantă premiză pentru o prezență din ce în ce mai notabilă a românilor în lumea Yachtingului.

Concept inovator de training integrat

Romanian Yachting School promovează în premieră în România un concept inovator de training integrat, al cărui element central este reprezentat de Simulatorul Full Mission Navigation Bridge NTPRO 5000 de la Transas Marine. Puntea integrată a RYS vă oferă posibilitatea integrării cunoștințelor teoretice cu deprinderile practice. În plus aveți șansa de a exersa navigația în conditii extreme, comunicațiile reale în VHF, intrarea/ieșirea în/din porturi,  etc. Prin această  platformă ultramodernă, unică în țara noastră, Romanian Yachting School este în măsură să vă transfere încrederea în deprinderile dobândite, cea mai importantă componentă atitudinală a unui skipper modern.

4 laboratoare tematice si expertiză în domeniu naval

Romanian Yachting School este singura școală de yachting din România cu apartenență la o instituție de învățământ cu înaltă expertiză în domeniu naval, „Colegiul Nautic Român’’,  care are o echipă de profesori și instructori cu expertiză recunoscută și vastă experiență didactică; RYS dispune de un simulator profesional al punții de comandă a unei nave/ambarcațiuni (Transas NTPRO-5000);

Un număr de 4 laboratoare tematice destinate instruirii pe competențe și două amfiteatre pentru training general sunt situate în locațiile RYS din Mogosoaia și din Life Harbour, Limanu. De asemenea, RYS este dotată şi cu o navă-școală cruiser-racer Beneteau 34.7, precum și o a doua ambarcațiune pentru instruire practică; Aici aveţi posibilități de relaxare înainte și după instruirea practică, în clubul din LifeHarbour Limanu şi posibilități de cazare în LifeHarbour Limanu pentru familiile ce doresc să însoțească cursanții în perioada instruirii practice.

Punctul de plecare în cursele charter

Life Harbour Limanu devine, fără îndoială, una dintre destinaţiile de la Marea Neagra pe care iubitorii navigației cu vele sau motor nu le vor rata în viitor. Locația naturală unică, intimitatea și serviciile de lux oferite în Club House fac din LifeHarbour Limanu una dintre atracțiile de top de pe litoral. Fie că veniți pe mare și doriți să acostați în liniste și siguranță, ori poposiți la noi cu mașina pentru a petrece o seară cu prietenii între yacht-uri, vă asigurăm că veți avea parte de o experiență unică.

Nu în ultimul rând, LifeHarbour Limanu este baza noastră de instruire practică și punctul de plecare în cursele charter și în cursele de instruire practică a cursanţilor. De asemenea, RYS oferă şi chartere de 3 zile, în Marea Neagră, destinat dezvoltării deprinderilor practice de manevră a navei (plecarea de la cheu, acostarea, navigatia pe distante scurte, procedurile de salvare pe mare etc.). La finalul acestui charter se urmărește ca participanții să fie în măsură să execute voiaje scurte în calitate de skipper.

Iată că s-a dovedit că dacă există pasiune şi determinare se poate realiza orice, iar cei de la RYS, prin dăruirea lor, profesionalismul şi standardele de calitate ale cursurilor pe care aceştia le organizează şi-au promis să obţină marea cu sarea şi asta au şi făcut.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement