Primii pași în navigație!

Home « Info « Scoli

Mare, soare, relaxare? Cui nu i-ar plăcea o escapadă pe mare? Însă, pentru asta trebuie să știi să navighezi! Chiar dacă nu ai propria barcă, propriul yacht sau velier, este important să știi cum să manevrezi o ambarcațiune. Fie că vorbim despre șalupe sau yachturi de mari dimensiuni, există centre specializate care îți arată care sunt primii pași în navigație! Cursuri teoretice și practice, menite să te facă să prinzi curaj și îndemânare pe mare.

Chiar dacă la prima vedere pare dificil, după câteva ore lângă specialiști, vei sesiza să lucrurile sunt chiar simple! Cunoștințele de bază sunt cele mai importante pentru siguranța ta, a prietenilor și chiar a bărcii. Iar odată ce ai prins gustul navigației, așteaptă-te să vrei mai mult. Cine știe, poate vei fi tentat chiar și de sporturile extreme...

Pasiune și abilități

Însă, până atunci, căutați cursuri pentru începători, care durează de obicei cinci zile. Înveți noțiunile de bază (operațiuni de salvare, de manevrare, legarea nodurilor ș.a) și ai parte o ieșire în larg, destul de aproape de țărm. Așa îți vei testa abilitățile de navigator, pentru a ști spre ce anume să te îndrepâți. Asta pentru că, în urma unei astfel de experiențe, este posibil să îți dorești să treci la nest level. Mai exact, la manevrarea unei ambarcațiuni cu dimeniuni ceva mai mari precum yachtul. Iar de aici încolo intervin școlile de navigație. Prețul unui curs poave varia între 100 de euro și peste 750 euro, în funcție de tipul de ambarcațiune ales.

Școli în România

După ce ați învățat cum bate vântul și cum trebuie să manevrați barca, în funcție de intensitatea lui, trecem la cursuri ceva mai complexe, precum cele de legislație, hainele de navigatori, măsurile de siguranță și prim ajutor și construcția unei ambarcațiuni. Cine știe, poate de aici porțini și o afaceri proprii... Printre cele mai iscusite și lăudate școli din România se află SetSail (unde se face practică pe lacul Mogoșoaia și în marea Neagră), iar prețul unui curs complex este de peste 500 de euro.

La fel de apreciați sunt și cei de la Yacht Holidays, care folosesc varianta online pentru testele teoretice, iar unele cursuri online sunt chiar gratuite. Prețul: între 250 și 750 de euro, în funcție de ce cursuri alegi. Iar una dintre cele mai atractive este Adriatica. O școală care oferă cursuri și în străinătate (Malta și Croația), având o modalitate plăcută și relaxantă de predare. Cât despre preț... 500-600 de euro. Mai găsești și alte școli de navigație și în Constanța și Tulcea. Totul depinde de ce îți dorești și unde anume vrei să faci practică!

Gina Rotaru

Foto: www.syntheticteakdecking.com

Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: barci motor, cursuri navigatie, navigatie, scoli navigatie
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement