Premieră națională: simulator de navigaţie cu vele

Home « Info « Scoli

Învățătura poate fi și distractivă! Autoritățile constănțene au lansat în premieră națională un simulator de navigație și yachting pentru liceeni! Nu vorbim despre activități în aer liber, la cârma yachtului, ci despre un program special implementat pe 30 de computere pentru liceeni claselor a XI-a ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” (CNME)! Lansarea a fost un real succes, tinerii entuziasmându-se de noua „jucărie” nautică ce le perimite să îmbine jocul pe calculator cu învățătura! O metodă practică și inteligentă de a le trezi liceenilor dorința de a dobândi cât mai multe cunoștințe în domeniul nautic! Mai cu seamă că programul permite utilizatorului să navigheze în orice colț de lume dorește!

Softul se numește „Sail Simulator 5” și a fost oferit Colegiului Național „Mihai Eminescu” (CNME) din Constanța de Clubul Nautic Român. Este un simulator didactic folosit pentru a-i introduce pe veliștii începători în lumea yachtingului, învățându-i regulile de bază în navigație. Liceenii vor studia toate funcțiile de lansare la apă, se vor perfecționa în tacticile de manevrare a ambarcațiunii pe apă, studiind fiecare parte a ambarcațiunii. Mai mult, cu ajutorul softului ei vor putea observa mișcările ambarcațiunii la fiecare comandă dată și urmările acesteia. „Sail Simulator 5” este ideal și pentru sportivii de perfomanță întrucât îi ajută în pregătirea pentru competițiile de yachting naționale sau marile regate internaționale.

Regate virtuale

Beneficiile programului sunt pe cât de distractive, pe atât de practice și de o importanță majoră în yachtingul de orice nivel. Softul deține capacitatea de a crea condiții virtuale identice cu cele naturale în raportul ambarcațiune-sportiv. El prezintă navigația și respectă comenzile date în funcție de parametrii de vând (direcție, forță), curenți, greutatea sportivului, a ambarcațiunii, viteza de navigație, salinitatea apei, valuri și mulți alți factori naturali importanți în yachting și navigația cu vele. Astfel, sportivii vor putea dobândi nu doar cunoștințe solide privind manevrarea ambarcațiunii, ci și o vastă experiență în direcționarea și navigația sportivă, competitivă. „Sail Simulator 5” este dedicat atât începătorilor, cât și sportivilor cu experiență, fiind un bun pregătitor pentru regate. Spunem asta pentru că softul oferă posibilitatea de a concura în regate virtuale, permițându-ți să manevrezi ambarcațiunea în funcție de condițiile meteorologice.

Sail Simulator 5”

Softul a fost implementat pe 30 de calculoatoare din cabinetul de informatică polifuncțional din cadrul Colegiului Național „Mihai Eminescu”. După testarea și dobindirea experienței virtuale de navigație, liceenii vor trece și la partea navigației naturale. Astfel, liceeni își vor putea testa cunoștințele dobândite și reflexele de navigație cu mai multă lejeritate. Iar la finalul cursului de yachting, aceștia vor putea susține examenul de conducător de ambarcaţiuni cu vele şi motor. O metodă mult mai simplă și mult mai atractivă pentru liceeni de a se învăța tainele yachtingului, spun specialiștii.

Gina Rotaru

Foto: Adevărul.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: simulator navigatie, simulator yachting, yachting
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement