Practică marinărească pe Siutghiol

Home « Info « Scoli

Pregătit de o aventură pe mare? Atunci îmbină utilul cu plăcutul și ia câteva lecții de navigație, în timpul distracției nautice! O asemenea posibilitate există și în România, la câteva dintre cele mai importante compleze sportive de pregătire practică! Iar unul dintre ele își desfășoara activitatea pe malul sudic al lacului Siutghiol, pe o suprafață de de 17.000 metri pătrați! Vă imaginați câtă distracție încape pe o astfel de întindere?

 

Noi da, tocmai de accea ne-am gândit să dăm o raită prin Baza Nautica (Centru de pregătire practică şi sport) pentru a afla câteva informații „calde” despre ce activități desfășoară aici mii de tineri pasionați de sport și navigație, care se înscriu la Facultatea Maritimă. O facultate cu care România de mândrește, având profesori cu o vastă experiență în domeniu maritim și elevi bine instruiți!

Baza Nautica

Aici are loc întreaga activitate practică marinărească și tehnologică pentru toți studenții din anul I la Universitatea Maritimă din Constanța. Universitate ce include Facultatea de Navigație, Facultatea Electromecanică Navală și Departamentul IMO. Studenții, pasionați de lumea maritimă, sunt pregătiți pentru o carieră strălucită în domeniu. Încă de la începutul facultății, când se pun bazele părții teoretice, studenții au parte de facilități extrem de importante în dezvoltarea profesională prin practică navală.

Asta pentru că centrul dispune de trei săli de curs, un laborator multifuncțional, un laborator hidrobiologie, biodiversitate, ecotoxicologie, săli de seminar, două ambarcaţiuni cu vele tip Ypton +22, patru ambarcaţiuni universale, cu vâsle, două ambarcaţiuni de asistenţă, cinci ambarcaţiuni tip canoe 10+1, o ambarcaţiune cu o putere de 260CP, o barcă de salvare (capacitate de 37 de persoane), o ambarcaţiune de salvare tip drezină, o rampă de lansare la apă, două pontoane și un polygon PSI.

Clubul Sportiv Neptun

Pe lângă activități de agrement, atudenții fcultăților maritime șe bucură și de antrenamente de yachting. Centrul de yachting din cadrul Clubului Sportiv Neptun se desfășoara în Baza Nautică, iar programul acestuia variază în funcție de orarul studenților și de condițiile meteo. Clubul a fost înfiinţat în anul 1991, de studenţii şi profesorii din Institutul de Marină Civilă din Constanţa. Inițial, el a fost numit „ Asociaţia Sportivă Universitară „Neptun”, iar în 2005, aceasta s-a transformat în clubul actual: Clubul Sportiv Neptun, care se bucură de dotări de calitate.

Gina Rotaru

Foto: www.cmu-edu.eu/baza.html

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement