Petrece sarbatorile de iarna sub...apa

Home « Info « Scoli

Se apropie sărbătorile de iarnă, ocazie numai bună pentru unii dintre noi să-şi petreacă Crăciunul sub apă, într-o ţară cu mult soare. Una dintre opţiunile cele mai la îndemână şi mai aproape de România este Portugalia, care oferă privelişti uimitoare atât pe uscat, cât şi în adâncurile oceanului.

Ca turist, ai posibilitatea să înveţi să faci scufundări indiferent de nivelul tău de experienţă, pentru că mereu vei avea ceva nou de aflat. Aşa că poţi avea încredere în serviciile oferite de diversele centre specializate ce-şi au sediul în capitala Portugaliei, Lisabona.

În lumea subacvatică de lângă oraşele Sesimbra şi Cascais sau în cea de lângă Algarve şi Coasta de Argint, poţi admira splendida faună marină (ţipari, plătici, sepii şi chiar delfini) şi te poţi bucura de cadrele spectaculoase ale diverselor tipuri de relief marin: plat, nisipos, abrupt şi stâncos.

Portugalia, fiind scăldată de apele oceanului Atlantic şi de cele ale fluviului Tajo (cel mai lung fluviu din Peninsula Iberică), oferă cele mai bune condiţii de învăţare a tehnicilor de scufundare şi unele dintre cele mai renumite şcoli de scufundări din Europa.

Top Sub

Este una dintre cele mai profesionale şcoli de scufundări din Lisabona. Aici, se organizează lecţii de scufundări atât pentru începători, cât şi pentru cei avansaţi şi se termină cu emiterea certificatelor în concordanţă cu categoria respectivă. Locurile pentru scufundări sunt foarte diverse, din Sesimbra până în Portinho da Arrabida.

Escola de Mergulho de Lisboa

Şcoala de Scufundări Lisabona are sedii în capitala Lisabona, dar şi în Porto de Sesimbra. Se bazează pe multă practică în mai multe situri de scufundări, începând de la Cabo Espichel (spre vest) până la Baia da Amacao (câţiva kilometri est de Sesimbra), iar lecţiile sunt organizate pentru diverse nivele de experienţă (juniori, până la scafandri de salvare).

Homem ao Mar

La fel de cunoscută ca celelalte două, Homem ao Mar oferă o gamă variată de lecţii de scufundări (scuba diving în principiu) şi oferă cursanţilor un magazin de scuba diving complet dotat, de unde îşi pot achiziţiona echipamentul şi accesoriile necesare.
Şcoala Homem ao Mar oferă trasee subacvatice până la Sesimbra şi Berlenga.

Dive Club Cipreia

Este prima companie portugheză dedicată îmbinării scufundărilor de agrement cu lecţiile de navigare, oferind o gamă largă de lecţii de scufundări pentru toate categoriile de vârstă (inclusiv copiii sub 10 ani), precum şi pentru toate categoriile tehnice.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: article.wn.com
 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Portugalia, scuba diving, scufundari, turism
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement