Job-uri pe yacht! De ce pregătire ai nevoie?

Home « Info « Scoli

Cu toții visăm la locuri de muncă bine plătite, la care să ne ducem cu plăcere! Acest lucru se poate obține doar dacă lucrezi în domeniul care te pasionează! În timp ce unii tind către jurnalism, medicină sau construcții, alții iubesc navigația! Unde găsim joburi maritime și cum ne facem remarcați în fața angajatorului?Am observat cu bucurie că trendull job-urilor pe vase de croazieră a fost depășit de job-urile pe yacht! Toți mai mulți pasionați de navigație tind către un job pe un yacht de lux, cu speranța de a se alătura unui personal bine instruit, cu experiențe considerabile în domeniu. Însă, pentru a obține un astfel de job este nevoie de o certificare STCW! Ce este ea și cu ce te ajută?

Indiferent care este poziția pe care o țintești, pentru a obține un loc de muncă pe un yacht de lux ai nevoie de certificarea STCW. O certificare ce atestă faptul că deții noțiuni de bază în ceea ce privește activitatea desfășurată pe un yacht de lux, pregătirea pentri situații de urgență și cunoașterea aparaturii aflate la bordul navei. Un astfel de curs se desfășoară pe o perioadă de 5 zile, iar prețul lui este peste puterea multora... 800 – 1200 de dolari!

Certificarea STCW

STCW se definește prin „standardele de pregatire, certificare și a serviciului de cart (STCW 95)”, costă între 800 -1200 dolari USD și este esențială pentru începerea unei cariere de yachting, din 4 motive:

1) Certificarea STCW este un mandatat pentru toate pozitiile de la bordul yachtului. Poziții care au un rol important în siguranța echipajului și care necesită noțiuni privind lista pentru situații de urgență.

2) Atitudinea contează într-o funcție de siguranță pe mare! Cursul îți va oferi încredere în hotăririle proprii și capacitatea rapidă pentru decizionare.

3) Nu te va angaja nimeni fără ea! Motivul: orice angajator are nevoie de oameni bine instruiți. Dacă nu ai această certificare, înseamnă că nu ai prtegătirea necesară pentru un job pe mare. Există și angajatori care acceptp oameni fără certificarea STCW însă salariile sunt mai mici, aceștia fiind nevoiți să facă instruire la locul de muncă.

4) Intrii în lumea navală! Este o școală cu renume iar, odată ce te-ai înscris la acest curs, vei începe să relaționezi cu instructori și angajații cu experiență din domeniu. Iar de aici la o angajare imediată este doar un pas.

Cheltuială acoperită de primul salariu

Certificatul STCW trebuie păstrat și arătat căpitanului la angajare. Și, fii fără grijă, primul salariu va acoperi cu siguranță acest curs de școlarizare. Cu toate acestea, nu vă culcați pe o ureche. STCW este doar scheletul care pune bazele unei cariere maritime. Pentru a avansa la posturi precum căpitan, inginer sau bucătar este nevoie de perfecționare. O perfecționare pe care o poți dobândi cu ajutorul facultăților de profil. Creșterea de la un nivel profesional la altul nu se face imediat. Iar ele mai bune modalități de perfecționare, pe lângă continuarea studiilor de specialitate, sunt găsirea și menținerea unui loc de muncă pe o lungă perioadă de timp, în cadrul căreia poți avansa ușor, dar sigur, pe baza experienței și a studiilor de specialitate. Nu se face de la o zi la alta, însă astfel îți asiguri o carieră fulminantă, bazată pe propriile puteri și experiențe.

Gina Rotaru

Foto: en.nauticwebnews.com

Publicat in: aprilie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement