Fii gondolier pentru o zi!

Home « Info « Scoli

Cine nu știe de romantica plimbare cu gondola, pe canalele vențiene? Chiar dacă marea majoritate dintre noi nu au experimentat-o, cu toții visăm la o asemenea escapadă... Motivul: pentru unii aerul romantic, pentru alții aventura! Da, canalele venețiene oferă și turiștilor aventurieri și nu foarte romantici plimbări de-a dreptul fun! Cum? Testând experiența de a sta la cârma gondolei pe întregul parcurs al călătoriei... Atractiv, nu?

Mai exact, să fii congolier pentu o zi, sau pe toată durata șederii tale în Veneția. Pentru asta ai nevoie, în primul rând, de un permis de navigație, o gondolă, o hartă cu traseele sigure și câteva lecții de la gondolierii pricepuți! Însă, pentru asta trebuie să știi care sunt firmele specializate în cursuri de gondolieri din Veneția! Asta pentru a nu fi țepuit de bani...

Canotaj în stil venețian

Sunt multe agenții de turism care te vor îndruma către anumite firme care oferă cursuri de navigație cu gondola. Motivul principal: toți au contract cu ei și își iau comosioane de pe urma clienților aduși. Motiv pentru care, prețurile acestor firme sunt mai mari față de cursanții venețieni, aflați ceva mai departe de zonele turistice aglomerate.

Una dintre firmele care oferă lecții de manevrare a unei gondole și de canotaj în stil venețian este Row Venice (tel. +39-345-241-5266, www.rowvenice.com). Exerții gondolieri vă va învăța Veneta Voga, stilul tradițional venețian canotaj, în teorie și practică și navigația cu o canoe, o barcă numită sandolo (ceva mai puțin elegantă decât gondola clasică). O lecție durează două ore și costă destul de puțin: 50€ de persoană sau 40 € de persoană, dacă mergeți doi odată.

Gondolier cu drepturi depline – firme și prețuri

Dacă, însă, vrei să obții drepturi depline de a naviga pe o gondolă, poți lua lecții de la ArtViva (tel. +39-055-264-5033; www.italy.artviva.com). Firma oferă un tur de două ore cu gondola „Învață să fii gondolier”, care costă 80€. Lecțiile se țin de luni până sâmbătă, la orele 9.00, 11.00, 14.00 și 16.00. Maximum de cursanți: patru. De asemenea, puteți contacta și clubul local de gondolieri Canottieri Giudecca (tel. 041-528-7409, www.canottierigiudecca.com ), care pretinde că oferă lecții de navigație pentru doar 6 € pe oră.

Află cum se fac gondolele

După ce ai testat o lecție de navigație cu gondola, poți vedea în carne și oase cum se construiesc aceste ambarcațiuni. Compania Casanova / Oltrex (tel. +39-041-524-2828, www.oltrex.it) oferă un tur de două ore, în cadrul căruia puteți vedea atelierul de lucru, unde se produc cele mai multe gondole din Veneția. Biroul lor și punctul de întâlnire este un ungher liniștit, situat la baza Hotelului Daniele, de pe Riva degli Schiavoni, chiar lângă Piața San Marco. Un interesant și plin de informații, care vă vor face să descoperiți și partea comercială a Veneției. Distractiv, nu?

Gina Rotaru

Foto: 365excusestocelebrate.blogspot.com

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: gondola Venetia, noiembrie, scoli navigatie
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement