Eisriesenwelt, iadul înghețat (video)

Home « Info « Scoli

Paradis sau iad înghețat? Cu siguranță o minune a naturii! Peștera de greață Eisriesenwelt este una dintre cele mai recunoscute locații din lume pentru spectaculozitatea ei naturală! Un design uluitor, care a depășit tot în materie de arhitectură și creație, realizată vreodată de oameni. Se află în mijlocul Alpilor, are cel mai mare strat de greață dintr-o peșteră și se menține pe primul loc în topul destinațiilor turistice! Nu ai vizitat-o până acum? Te invităm la un tur virtual, care te va face să o pui pe lista destinațiilor „must go”.

De-a lungul anilor, Eisriesenwelt a stârnit nenumărate controverse. În timp ce localnicii o considerau o construcție malefică, autoritățile și oamenii de ștință consideră că se află în fața celei mai prețioase comoari din Alpi! O comoară care a transformat turismul în Austria într-o afacere de milioane de euro.

Design natural realizat de Râul Salzach

Eisriesenwelt („World of Giants Ice”, în germană) este cea mai mare peșteră de gheață din lume. Are mai mult de 42 km în lungime și se află în interiorul muntelui Hochkogel din Alpi, Austria. Eisriesenwelt s-a format datorită râului Salzach, care a erodat pasaje întregi din munte, lăsând apa să se infiltreze, formând blocuri de greață de grosimi impresionante.

Grosimea gheții: 20 metri

Doar primul kilometru din peștera Eisriesenwelt este deschis pentru turiști. O zonă care se întâmplă să fie înghețată pe tot parcursul anului, din cauza temperaturilor foarte scăzute. De-a lungul timpului, apa scursă prin crăpăturile munților s-a adunat, înghețând laolaltă cu celelalte blocuri, rezultând formațiuni de greață care ajung la grosimi de până la 20 de metri. O adevărată splendoare, care atrage anual milioane de turiști.

Intrarea în iad

Deși peștera de gheață s-a format în mod natural, localnicii au considerat-o multă vreme „Intrarea în iad”. Iar denumirea a fost suficientă pentru ca peștera de gheață să rămână neexplorată de turiști sau oameni de știință până în anul 1979. An în care Anton von Posselt-Czorich, un cercetător al fenomenelor naturale din Salzburg, a investigat primii 200 de metri din Eisriesenwelt. În anul 1920 s-a realizat prima cale de acces în peșteră pentru turiști: o potecă îngustă, dar mulțumitoare.

Însă, în anul 1955, autoritățile au folosit utilaje pentru a lărgi aria de acces, creând un traseu spectaculos pentru a se putea traversa cea mai abruptă parte a peșterei. O investiție iscusită, care a transformat peștera de greață într-una dintre cele mai importante atracții turistice din Alpi. În zilele noastre, peștera este vizitată anual de aproximativ 200.000 de turiști.

Gina Rotaru

Foto: www.utaot.com

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement