Decorațiuni maritime celebre! (foto)

Home « Info « Scoli

Navigația și viața maritimă este fascinantă întru-totul. Indiferent de modul în care o privești, este o lume aparte, ofertantă și specială prin mister. Iar navigatorii au avut grijă să ne insufle asta, cu ajutorul unor mici detalii: decorațiunile maritime. Fie că ești pasionat de lumea acvatică sau nu, probabil ai în propria casă cel puțin o astfel de decorațiune. Asta pentru că marii comerciați au avut grijă să te îmbie, odată cu legendele maritime, cu detalii fine și de bun gust, pe care să ți le achiziționezi măcar din plăcere, dacă nu din pasiune.

Elementele maritime realizate în miniatură pot fi găsite în aproape orice locuință și la gâtul a peste 70% dintre femei. Vorbim despre elemente care pornesc de la cârma din lemn și ajung până la pandative în formă de căluți de mare sau alte specii marine, din materiale prețioase. Puteți găsi cu ușurință o gamă largă de produse marine, care pot împodobi orice ținută sau parte a casei.

1. Cârma din lemn

Nu-i de mirare că aceste decorațiuni maritime sunt atât de celebre printre pasionați întrucât nu este nimic mai reprezentativ pentru mare și ambarcațiuni ca o cârmă vintage din lemn. Există o mulțime de tipuri de cârme din lemn, însă preferatele sunt cele tradiționale, de pe vremea vikingilor.

2. Navele miniaturale / Navomodelele

Cui nu-i plac micile modele de nave, mai ales când sunt realizte în stil vintage, din lemn și cu pânze? Detaliile lor sunt impresionante și se potrivesc de minune în orice tip de locuință, chiar și în cea modernă. Cu tate acestea, cele mai apreciate naveminiaturale sunt cele renumite în istoria maritimă precum Titanicul. Îl găsiți în diferite mărimi și materiale.

3. Farurile de coastă

Farul este un alt decor de navigare pe care îl găsim în diferite versiuni miniaturale. Se comercializează în diferite culori, modele, înălțimi, uneori cun un ceas atașat, uneori detaliate sau proiectate în mod simplist. De asemenea, pot fi găsite din diferite materiale pornind de la lemn și ceramica și ajungând la sticlă. Păstrându-se ideea de bază, s-au inventat o mulțime de elemente decorative precum dulapuri stil far, inele pentru șervețele sau abajururi.

4. Pandative cu animale marine

Am ajuns și la decorațiunile celebre tipic feminine. Dacă în timpuri străvechi femeile purtau la gât coliere cu stele de mare sau perle naturale, în zilele noastre marea majoritate se mulțumesc cu câte un pandative reprezentat de animale marine confecționate din materiale prețioase, sticlă sau plastice. Pe lângă aceste gablonțuri, comerciații se întrec și în decorațiuni interioare, tot în forma animalelor marine, confecționate în diferite mărimi din materiale precum lemn, ceramică, piatră sau sticlă.

5. Ceasuri nautice

Nu ne referim la cele de mână, ci la modele pe care oricine le-ar dori în propria locuință. Sunt greu de găsit și extrem de costisitoare. Motivul: există puțini meșteri care să știe că creeze asemenea ceasuri. Sunt realizate manual, din lemn masiv și vin în forme inedite precum faruri de coastă, cârme, busole cu picior sau faruri de mână.

Iar invențiile nu se opresc aici! În timp ce elementele enumerate mai sus sunt considerate decorațiuni interioare impunătoare, de mari dimeniuni, cele mici atrag privirile tuuror, de la copii, până la vârstinici. Mulți pasionați de decorațiuni interioare, nu neapărat maritime, au în locuințe marinari în miniatură, în diferite ipostaze, telescop maritim, ancore și/sau colac de salvare. Sunt printre decorațiunile cele mai căutate și apreciate din lumea maritimă atât pentru design, cât și pentru simboluri. Tu cu care ți-ai orna sufrageria?

Gina Rotaru

Foto: sewkaren-lycreated.blogspot.com

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: accesorii navigatie, navigatie, ornamente maritime
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement