Cursuri de scufundari in Romania

Home « Info « Scoli

De acum, poţi explora lumea subacvatică şi să ai parte de senzaţii nemaîntâlnite fără teamă, graţie cursurilor de scufundări profesionale, organizate la Oradea, la sediul de pe strada Iasomiei nr.4.

Dat fiind faptul că eşti subordonat apei şi legilor ei, este necesar să-ţi însuşeşti o bază sigură de cunoştinţe pe care să le pui în practică ori de câte ori vei face scufundări.

 

Cursurile sunt predate de o echipă pasionată care îţi va preda informaţii esenţiale şi te va învăţa cum să te descurci în apă.
 

Sediul unde se ţin cursurile dispune de mai multe echipamente complete la care cursanţii au acces din primul moment pentru buna desfăşurare a orelor.

Există 4 module de predare, în funcţie de pregătirea şi cunoştinţele cursantului:

 

Curs de începători (Open Water Diver) - Este primul nivel de calificare al scafandrului, prin care cursantul dobândeşte cunoştinţele de bază ale scafandrului. Pentru asta, îi sunt puse la dispoziţie un manual de specialitate, DVD de prezentare şi activităţi subacvatice. După absolvirea cursului, acesta primeşte o diplomă şi un brevet internaţional cu care are posibilitatea de a se scufunda la 18 metri.

Cursantul trebuie să aibă vârsta minimă de 10 ani şi cunoştinţe minime de înot.

Cursul de începători este împărţit în 3 etape, fiecare constituind modalitatea prin care cursantul se poate perfecţiona atât teoretic, cât şi practic. Astfel, cursul se împarte în:

 

3 şedinţe – curs de scufundări – teorie; prezentarea echipamentului de scufundări, tehnici de scufundări, aspecte legate de fizica şi fiziologia scufundării şi a mediul subacvatic. La sfârşitul şedinţelor de teorie se va susţine un examen test grilă din materia predată.
 

3 şedinţe – curs de scufundări – bazin /piscină; asamblarea echipamentului de scufundare, respiraţia sub apă prin detentor, golirea măştii de apă, însuşirea flotabilităţii, dezechipare şi echiparea sub apă.
 

3 şedinţe – curs de scufundări – apă deschisă (lac); coborâre controlată, egalizarea presiunii a urechii medii, menţinerea flotabilităţii.

Curs de scafandru de specialitate sau Specialty Diver este dedicat acelora care au cunoştinţe ceva mai multe despre scufundări, dar vor să se perfecţioneze şi mai mult. Vor învăţa despre scufundări la adâncime (max. 40m), scufundări la epave, scufundări nocturne, orientare. Pentru obţinerea brevetului de Specialty Diver sunt necesare parcurgerea a două cursuri de specialitate la alegere şi de 12 scufundări înregistrate.

Pe tot parcursul cursurilor, cursantul învaţă cum să se scufunde la adâncimi în mod repetat, cum să-şi planifice scufundarea, ce pericole există în lumea subacvatică şi învaţă despre sistemul de scufundare.

Curs de avansat (Advanced Open Water Diver) – aşa cum îi spune şi numele, acest curs este dedicat celor care deja nu mai au multe lacune în ceea ce priveşte scufundatul, dar îşi doresc fie să lucreze în domeniu, fie să-şi îndeplinească un moft. Pentru obţinerea brevetului de Advanced Open Water Diver, cursantul are nevoie de patru cursuri de specialitate la alegere şi de 24 scufundări înregistrate.

 

Curs de maistru în scufundări sau Dive Control Specialist este primul pas spre a deveni scafandru profesionist. Odată cu absolvirea cursului, viitorul scafandru are toate drepturile organizaţiilor mondiale. Poate să conducă scufundările altor scafandri, poate să participe în cadrul scufundărilor naţionale şi internaţionale, ajutând în activitatea instructorilor de scufundări.

 

 

Irina B.

sursa foto: madamenoir.com

Publicat in: septembrie 2013
Etichete pentru acest articol: curs de scafandru, inot, scuba diving, scufundari
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement