Cursuri de navigație – școli și prețuri

Home « Info « Scoli

 

Vine vara și începe distracția nautică! Plimbări cu barca prin colțurile ascunse ale Deltei Dunării, adrenalină cu șalupa în Marea Neagră, nebunie pe skijet și navigație cu yachtul... Sună tentant, nu? Însă, pentru toate acestea ai nevoie de permis de navigație! Care este procedura prin care îl poți obține și cât costă?

 

Pentru început ai nevoie că urmezi cursurile unei școli de navigație, unde se fac cursuri teoretice și practice privind lansarea la apă și manevrarea unei ambarcațiuni. Apoi, trebuie să vă hotărâți pentru ce tip de permis ar trebui să optezi, în funcție de zona pe care dorești să navighezi. Există patru tipuri de permise pentru ambarcațiunile de agrement:
Clasa A - puteti merge pe ape interioare si in toate zonele maritime.
Clasa B - puteti merge in zone maritime, dar nu la o distanta mai mare de 12 mile marine de tarm.
Clasa C - la fel ca B, cu diferenta ca aici vorbim de 6 mile marine.
Clasa D - puteti conduce ambarcatiuni pe ape interioare.
Atenție: Pentru clasa A trebuie să ai B-ul iar pentru B trebuie să ai C șiD.

Școli și taxe

Am adunat câteva școli din România în cadrul cărora se fac cursuri teoretice și practice! Cât despre prețuri, nu diferă foarte mult de la o școală de navigație la alta. În mare parte diferența se face la dotări, facilități, de locul și numărul de ore practice.

SetSail – Școala de yachting
Cursurile teoretice se desfășoară în București, pe Str. CristoforCcolumb nr.2 (zona Grădina Icoanei), iar orele de practică în Marea Neagră.
CATEGORIA C/D (S) și B școala oferă 4 săptămâni de cursuri teoretice și 48h în Marea Neagră, zi și noapte, în condițiile reale ale unei expediții nautice. Limita de vârstă acceptată este de 16 ani. PREȚ 500 EURO.
CATEGORIA A - teorie: 8 zile, iar practica: 60 h non-stop pe mare. Necesar brevet categoria B cu vechime de doi ani, iar vârsta minimă accesptată este de 18 ani. Preț 600 EURO

Yacht Holidays - Sail4You (www.sailing-school.ro)
Cursurile acestei școli de navigație se fac online (baza teoretică) și, în urma rezultatelor, sunteți programați la orele practice. Iar în primăvară, Yacht Holidays face promoții pentru doritori. Spre exemplu, în aprilie 2013, în perioada 12.04. - 14.04.2013, Yacht Holidays va organiza în București a doua serie de cursuri teoretice de navigație din acest an la Clasele C și D (vele/motor). Prețul unui pachet complet 270 Euro.

RYA (www.scoalarya.ro)
Cursurile de țin în Mangalia, iar la ele pot participa și copii de 13 ani! Pachetul format din Cursul de yachting RYA si diploma de „Competent Crew” costă 650 euro! De obicei școala de navigație face oferte în apropierea lunilor de vară, iar prețurile pot ajunge la 150 de euro pentru coechipieri de navigație.

Gina Rotaru

Foto: www.yachtholidays.ro

Publicat in: martie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement