Cele mai vechi muzee maritime (foto)

Home « Info « Scoli

Epave, nave corodate, creaturi maritime unicat și specii de pești dispărute. Sunt doar câteva dintre minunățiile conservate de muzeele antice ale lumii. Locuri de-a dreptul fascinante, care oferă publicului larg, pe lângă istorii aprofundate, imagini cu unele dintre cele mai mari bogății ale oceanelor. În cadrul muzeelor maritime pot fi admirate nave de mari dimensiuni, care au supraviețuit celor mai crunte războaie maritime sau celor mai cumplite uragane oceanice. Iar unele dintre aceste muzee, prezentate mai jos, sunt poate la fel de antice precum moștenirile pe care le dețin.

1. Muzeul Maritim, Rotterdam

Și începem cu muzeul din Rotterdam, unul dintre cele mai vechi muzee maritime de pe întregul glob. Acest loc, al patrimoniului marin, a fost fondat de Prințul Henry, în anul 1874. Încă de la acea vreme, era considerat o comoară a Rotterdamului, unde puteai explora întru-totul istoria tehnologiei navale.

2. Goblenul de comori, Australia

Acest muzeu este cel mai vechi muzeu maritim din Australia, și unul dintre cele mai apreciate din lume. El a fost fondat în anul 1872 și prezintă comoara nerecunoscută a forțelor navale australiene. Deține o expoziție impresionant de variată care pornește de la tehnologie marină, nave de război, comori ascunse, și ajunge la legende și povești ale marinarilor cu experiență. Muzeul se află în Australia de Sud și poate fi vizitat în orice zi din săptămână între orele 10:00 - 17:00. De obicei, se face o rezervare prealabilă.

3. Muzeul Montauk Point Lighthouse, Montauk

Datează de mai bine de 200 de ani, fiind deschis publicului în anul 1796. Astăzi, acest muzeu far deține un număr impresionant de vestigii antice ale transportului maritim. Naufragii, nave atacate de pirați și monumente istorice navale, toate fac parte din comorile acestui muzeu. Situat în Long Island, Montauk Point Lighthouse poate fi vizitat între 10:00 și 16:00 pe parcursul întregii săptămâni.

4. Southampton Historical Museum, Southampton

Înființat în 1898, acest muzeu deține o colecție de opere de artă maritimă din 1910. Este ideal pentru a explora istoria lumii maritime, în special cea din Southampton. Puteți vizita exponatele sale de marți până sâmbătă între orele 10:00 – 16:00.

5. Muzeul Marinei Penobscot, Penobscot

Acest muzeu a fost fondat în 1936. Stabilit într-o clădire construită în 1845, acesta ilustrează patrimoniul maritim într-un mod unicat. În prezent, muzeul este format din 13 clădiri, care fac parte din patrimoniului local. Muzeul este deschis de luni până duminică între orele 10.00 – 17.00.

6. Muzeul Maritim din Oceanul Atlantic, Canada

Unul dintre cele mai vechi muzee maritime din lume și cel mai vechi din Canada, Muzeul Maritim deține peste 30.000 de artefacte, care alcătuiesc patrimoniul marin al întregii regiuni. Atracția principală o constituie rămășițele din urma exploziei Halifax, care a zguduit lumea.

7. Musée Național de la Marine, din Paris

Toate detaliile acestui muzeu sunt fascinante: de la vitrine, picturi care ilustrează istoria tehnologiei navale, la nave uriașe și replici în miniatură ale navelor antice. Atracția majoră este prezența modelului de navă proiectat de Henri-Duhamel du Monceau, pentru regele Ludovic al XV-lea. Muzeul poate fi vizitat în zilele de luni, miercuri și joi, între orele 11:00 – 18:00, iar vinerea între orele 11:00 – 21:30.

Gina Rotaru

Foto: http://www.marineinsight.com

Publicat in: octombrie 2012
Etichete pentru acest articol: epave maritime, muzee maritime, nave scufundate, octombrie
Inapoi la categoria «« Info

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement