A început „Vacanţă în siguranţă!”

Home « Info « Scoli

Te pregătești de o vacanță pe litoralul românesc? Atunci fă-o ca la carte. A IV-a ediție a campaniei de informare și prevenire „Vacanța în siguranță!” a început, iar turiștii din Mamaia sunt primii care se pot bucura de ea. Spunem asta pentru că organizatorii au început să distribuie 500 de brăţări şi 2.000 de flyere cu informaţii importante despre o vacanță distractivă în siguranță la mare.

Curioși despre ce este vorba? Este o campanie care are în vedere scăderea numărului de accidente petrecute vara pe litoralul românesc. Ea se adresează tuturor turiștilor, indiferent de vârstă și familiilor cu copii. Campania a fost lansată la sediul IPJ Constanţa și se va derula până pe 31 august, în apropierea încheierii sezonului turistic pe litoralul românesc. În flyere distribuite de organizatori (Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Radio Vacanţa) se regăsesc informații referitoare la ceea ce au părinţii de făcut pentru a preveni pierderea copiilor, precum şi modalităţi de acţiune în cazul dispariţiei unui copil.

Siguranță pentru copii

„Ediţia din acest an a campaniei se adresează cu precădere familiilor cu copii mici, aflate în vacanţă pe litoralul românesc, urmărind creşterea gradului de informare a părinţilor în ceea ce priveşte modalităţile de acţiune în cazul dispariţiei unui copil. Acest demers de informare şi conştientizare al MAI se va desfăşura în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord sub sloganul „Brăţara îl ţine aproape de cei dragi!” / Ai grijă de copilul tău! Foloseşte brăţările inscripţionate cu datele de contact ale părinţilor!”, se arată în comunicatul MAI, emis de Agerpres.

Angajaţii MAI vor distribui brăţări pentru copii. Brățările vor putea fi inscripţionate cu numărul de telefon al părinţilor şi numele copilului. Astfel, în situaţia în care minorii se vor rătăci, ei vor putea fi ajutați să ajungă la părinții lor, cât mai repede posibil. Tot în cadrul campaniei, polițiștii, pompierii și jandarmii vor împărți flyere cu sfaturi de protecție, care îi vor face pe adulți să conștientizeze riscurile aflate pe litoral. De asemenea, vor exista și recomandări despre ce ar trebuie să facă și ce nu pe litoralul românesc, pentru siguranța proprie și a copiilor.

Campania „Vacanță în siguranță” este una informativă cu scopul de a ajuta familiile cu copii să se bucure de un sejur plăcut și liniștit pe litoralul românesc. Ea evidențiază posibilele riscuri existente pe litoralul românesc, pentru ca părinții să fie mai vigilenți și să se bucure de o vacanță lipsită de peripeții neplăcute, anunță infolitoral. Brățările se pot ridica gratuit de părinți sau de alți turiști doritori să participe la acest proiect de informare a populației din Staţiunea Mamaia (hotelurile Bueno, Complex Dorna, Marea Neagră) și Staţiunea Eforie Nord (din cadrul Complex Flamingo, Mirage Medspa, Petrolul, Tabăra Luminiţa). Să aveți o vacanță distractivă pe litoralul românesc!

Gina R.

Foto:www.infolitoral.mai.gov.ro

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: litoral romanesc, Vacanta in siguranta, vacanta litoral
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement