Școli de navigație high class!

Home « Info « Scoli

Pentru a deveni un navigator de succes, ai nevoie de instruire pe măsură. Școlile de navigație oferă elevilor săi îndrumări, sfaturi și posibilitatea de a pune bazele unei cariere de succes în domeniul maritim, în funcție de profilul ales. Studenții au posibilitatea de a învăța teoretic și practic care sunt responsabilitățile în cadrul unui echipaj, manevrele de pilotaj, navigație, coordonate, reguli de siguranță și multe alte elemente importante pentru a pune bazele unei cariere în domeniul maritim.

Programele școlilor de navigație sunt ideale pentru tinerii navigatori, fiind baza pregătirii lor pentru navigația competitivă, colegii și chiar pentru o carieră de-o viață. Un program de navigație include și elemente de oceanografie, istorie maritimă, studii ale mediului înconjurător și știință nautică. Însă, cum o alegem pe cea mai bună? Noi am făcut o listă cu cele mai bune școli de navigațieie din lume, dar și din România, care oferă și cursuri academice și de disciplină navală.

Academia Bedford - Academia Bedford se află în Nova Scotia, Canada, și oferă programe preșcolare la clasa a 9-a, cu o capacitate de 20 de studenți într-o clasă. Taxa de școlarizare pornește de la 7.000 $ (pentru preșcolari) sau 8.000 $ (pentru copiii de 9 ani).

Colegiul Lakefield School -  Școala de navigație oferă programe pentru clasele a 8-12 la Lakefield, Canada. Taxa anuală de școlarizare variază între 22.415$ - 53.040 $, în funcție de vârstă și programele alese.

Colegiul MacLachlan - Se află în Oakville, Ontario și oferă programe de pre-grădiniță până la clasa a 12-a în Oakville. Capacitatea unei clasee medii este de 15 studenți, iar taxa anuală de școlarizare variază între 8.375$- 19.850 $.

Școala Sf. Gheorghe - Școala Sf. Gheorghe, din Vancouver, British Columbia, oferă programe de la clasele I până la 12, în Vancouver. Capacitatea unei clase medii este între 20-22 de studenți, iar taxa anuală de școlarizare variază între 17.170$ -50.500$.

Universitatea St Michaels - Se află în Victoria, British Columbia, și oferă programe de la grădiniță până la clasa a 12. O clasă poate avea între 18 până la 20 de elevi, iar taxa de școlarizare variază între 14.700$- 61.740 $.

În România, există școli de navigație specializate, care oferă programe ce îmbină teoria cu practica, pe apele Mării Negre și a Deltei Dunării, atât în București, cât și în Tulcea sau Constanța. Iată două dintre cele mai apreciate, la care te poți înscrie din Capitală!

SetSail -  Oferă cursuri de navigație în București, pentru obținerea carnetului de conducător. Durata cursurilor este de 4 săptămâni de teorie și 48 de ore practică pe Marea Neagră. Vârsta minimă variază între 16 și 18 ani, în funcție de categoria dorită, iar costurile școlii încep de la 100 de euro și pot ajunge la 600.

Yacht Holidays – Sailling school -  Prețul cursurilor pot fi de 50, 100, 140 și 400 de euro pe zi, în funcție de programul ales. Există programe de una, două sau trei zile, în funcție de categorie. La această școală se pot înscrie tinerii cu vârsteminime de 16 respectiv 18 ani, în funcție de programe. Sediul firmei se află în București, iar practica se face în Marea Neagră.

Gina Rotaru

Foto: plyc.info

 

Publicat in: ianuarie 2013
Inapoi la categoria «« Info

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului nauticamagazine

Advertisement